Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 10:41

Λεηλάτησαν μοναστήρι και διέρρηξαν σπίτια στην Ηλεία

Γράφτηκε από την
Λεηλάτησαν μοναστήρι και διέρρηξαν σπίτια στην Ηλεία

Μοιραία στάθηκε η εισβολή των «εγκεφάλων» μιας σπείρας διαρρηκτών στην παμπάλαια μονή της Παναγιάς Κρεμαστής στο Λάνθι Ηλείας και η αρπαγή των αφιερωμάτων αξίας άνω των 30.000 ευρώ. Οι άνδρες της Ασφαλείας Πύργου τους συνέλαβαν στην Αττική, όπως και τον ενεχυροδανειστή στον οποίο τα πούλησαν, ενώ εξιχνίασαν άλλες έξι κλοπές  που έγιναν τους τελευταίους πέντε μήνες στην Ηλεία.

 

Ο 45χρονος Έλληνας ο οποίος είχε αρχηγικό ρόλο και οργάνωνε τις κλοπές με πληροφορίες από τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας και ο 38χρονος Αλβανός που παραβίαζε πόρτες και παράθυρα, εισέβαλαν στο μοναστήρι που έχει 16 μοναχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης παραβιάζοντας την κεντρική θύρα. Άρπαξαν όλα τα τάματα των πιστών και τα μετέφεραν σε περιοχή της Αθήνας, όπου τα πούλησαν στον 61χρονο ιδιοκτήτη του ενεχυροδανειστηρίου, ο οποίος σκόπευε να τα μεταπωλήσει.

Όμως, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τα ίχνη τους και συνέλαβαν στην Αμαλιάδα τον 45χρονο και στα Μέγαρα τον 38χρονο Αλβανό. Αμέσως μετά, τσάκωσαν τον ιδιοκτήτη του ενεχυροδανειστηρίου όπου κατάσχεσαν όλα τα αφιερώματα, μεταξύ των οποίων ήταν 33 χρυσά δακτυλίδια, 15 χρυσοί σταυροί, 14 χρυσές αλυσίδες λαιμού, έξι χρυσά σκουλαρίκια, πέντε χρυσά μενταγιόν, τρεις αλυσίδες λαιμού και τρεις σταυροί από λευκόχρυσο, τέσσερις χρυσές αλυσίδες χειρός και μια χρυσή καρφίτσα πέτου.

Από την προανάκριση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία όλων των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και συνελήφθησαν άλλοι δυο Έλληνες ηλικίας 52 και 28 χρόνων, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί άλλοι πέντε ηλικίας από 38 ως 59 χρόνων οι οποίοι αναζητούνται. Όλοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές, ενώ άλλοι δυο Έλληνες 27 και 34 χρόνων αντιμετωπίζουν τη κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής και ο ενεχυροδανειστής αυτήν της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Στην πορεία της έρευνας εξιχνιάστηκαν άλλες έξι κλοπές, πέντε σε σπίτια και μια σε επιχείρηση σε περιοχές της Αμαλιάδας, του Βαρθολομιού και του  Σκουροχωρίου Ηλείας, που είχαν γίνει από τις 11 Απριλίου και απέφεραν στην σπείρα μετρητά, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας 194.000 ευρώ! Στα σπίτια των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν 3.680 ευρώ, πλήθος κινητών, μια συσκευή κοπής μετάλλων με φιάλες οξυγόνου και φλόγιστρο, ηλεκτρικές συσκευές, τρία αλυσοπρίονα, διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες full face και γάντια. 

Τα αυτοκίνητα του 45χρονου και του 38χρονου, που έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές για ναρκωτικά και κλοπές, κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης των διαρρήξεων. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας που τους άσκησε τις αντίστοιχες διώξεις και διέταξε την κράτησή τους ώσπου να απολογηθούν στον ανακριτή, άλλοι σήμερα και άλλοι και τη Δευτέρα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr


NEWSLETTER