Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 16:44

Νέο κρούσμα: Ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλευτές στο Δρομοκαϊτειο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Νέο κρούσμα: Ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλευτές στο Δρομοκαϊτειο

Ο άνδρας αρνιόταν να λάβει τη φαρμακευτική αγωγή του και επιτέθηκε σε τρεις νοσηλευτές που προσπαθούσαν να διαχειριστούν το οξύ περιστατικό - Όλοι τους διακομίστηκαν σε εφημερεύων Γενικό Νοσοκομείο.

 

Συνεχίζονται με… αμείωτη ένταση οι επιθέσεις ασθενών σε νοσηλευτικό προσωπικό στα μεγάλα ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αττικής. Έπειτα από τα βαριά περιστατικά που καταγράφηκαν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) τον Σεπτέμβριο – με απώλειες και σε ανθρώπινες ζωές- ένα άλλο κρούσμα σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα στο όμορο διασυνδεόμενο ψυχιατρείο, το Δρομοκαϊτειο.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), «στην εφημερία της 19/10/2015 το νοσηλευτικό προσωπικό δέχθηκε επίθεση από νεοεισερχόμενο ασθενή με έντονη ψυχοκινητική ανησυχία». Η εισαγωγή του ασθενή ήταν ακούσια. Ο άνδρας αρνιόταν να παραμείνει και –φυσικά- να λάβει και τη φαρμακευτική αγωγή, γι αυτό και ζητήθηκε η συνδρομή του προσωπικού. Το αποτέλεσμα ήταν οι τρεις νοσηλευτές που προσπαθούσαν να διαχειριστούν το οξύ περιστατικό να υποστούν σωματικές βλάβες.

Όλοι τους διακομίστηκαν σε εφημερεύων Γενικό Νοσοκομείο.

«Το παραπάνω συμβάν είναι αποτέλεσμα της σοβαρής έλλειψης νοσηλευτικού-ιατρικού και λοιπού προσωπικού καθώς και της συνεχόμενα αυξανόμενης προσέλευσης νεοεισερχόμενων ασθενών» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Το ΨΝΑ «Δρομοκαϊτειο» διαθέτει 155 κλίνες για νεοεισερχόμενους ασθενείς, στις οποίες όμως  νοσηλεύονται χρόνιοι και νεοχρόνιοι ασθενείς, μειώνοντας δραματικά τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών για την κάλυψη εφημερίας. Έτσι, οι ασθενείς από τα Επείγοντα εισάγονται στα ειδικά τμήματα «Γηροψυχιατρικό» και στο τμήμα μέσης νοσηλείας «Σύγγρειο», τα οποία δεν περιλαμβάνονται στη γενική εφημερία.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση έχουν σαν αποτέλεσμα εκτός από τα δραματικά περιστατικά άσκησης βίας σε νοσηλευτές, κι την ουσιαστική υποβάθμιση της παρεχόμενης ιατρονοσηλευτικής φροντίδας.

Πηγή: protothema.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER