Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 13:17

Συγκλονιστικό: Μάνα και πατριός συνελήφθησαν για το φόνο του Κώστα Πολύζου

Γράφτηκε από την
Συγκλονιστικό: Μάνα και πατριός συνελήφθησαν για το φόνο του Κώστα Πολύζου

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του 23χρονου Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα Κοζάνης, η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη της 49χρονης μητέρας του και του 42χρονου πατριού του, ως κατηγορούμενους για τον φόνο του νεαρού.

 

Της σύλληψής τους προηγήθηκε σχετικό ένταλμα των ανακριτικών Αρχών της Κοζάνης. Το ζευγάρι συνελήφθη το πρωί σε περιοχή της Αθήνας, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αρχικά στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ, στη συνέχεια, πιθανότατα να μεταχθούν στην Κοζάνη, προκειμένου να απολογηθούν στις εκεί ανακριτικές Αρχές για τις πράξεις που τους βαρύνουν.

Τα ίχνη του 23χρονου είχαν χαθεί στις 18 Φεβρουαρίου του 2011, ενώ επτά μήνες αργότερα, το πτώμα του βρέθηκε θαμμένο, από κυνηγό, σε χωράφι του πατριού του, στα σύνορα των νομών Κοζάνης και Γρεβενών, κοντά στη Σιάτιστα.

Το προανακριτικό υλικό περιήλθε στα χέρια του ανακριτή Κοζάνης, που, στη συνέχεια διενήργησε ενδελεχή έρευνα. Από την κύρια ανάκριση φαίνεται ότι προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος της 49χρονης και του 42χρονου, ενώ, ακολούθως εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον τους για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως από κοινού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER