Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016 19:17

Νέα αναβολή της τριμερούς διαδικασίας με το Mega

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Νέα αναβολή της τριμερούς διαδικασίας με το Mega

Για μία ακόμη φορά, αναβλήθηκε η τριμερής συμφιλιωτική διαδικασία μεταξύ των εργαζομένων, της εργοδοσίας του Mega και του υπουργείου Εργασίας, με θέμα: «Μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, το μέλλον της εταιρίας και των εργαζομένων». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρώτη άκαρπη συνάντηση έγινε την Τρίτη 10 Μαΐου και η δεύτερη έγινε σήμερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τη διαδικασία αποδείχθηκε ότι η εταιρία δεν τηρεί την εργατική νομοθεσία, που προβλέπει το ευρωπαϊκό δίκαιο (2002/14/ΕΚ) και η εθνική νομοθεσία (ΠΔ 240/2006) προς ενημέρωση και διαβούλευση της διοίκησης της εταιρίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων αναφορικά με την εξέλιξη των δραστηριοτήτων της εταιρίας, την οικονομική της κατάσταση και το μέλλον της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων.

«Το υπουργείο, θέλοντας να εξασφαλίσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, ζήτησε εκ νέου την αναβολή της τριμερούς διαδικασίας για την Πέμπτη 19/5/16, ακριβώς γιατί στις δύο άκαρπες συμφιλιωτικές συναντήσεις η εταιρία δεν παρέσχε και δεν προσκόμισε αξιόπιστα οικονομικά στοιχεία και πλάνο βιωσιμότητας, με συνέπεια να καθίσταται αβέβαιο το μέλλον της και επισφαλείς οι εργασιακές σχέσεις», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο απαίτησε να προσκομιστούν τα ως άνω στοιχεία, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, στην επόμενη συνάντηση, η οποία θα είναι η τελευταία. «Σε αυτό δεσμεύτηκαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας», επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωσή του.

Νέες κυλιόμενες τετράωρες στάσεις εργασίας στο MEGA αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ

Νέες κυλιόμενες τετράωρες στάσεις εργασίας όλων των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών.

Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν ως εξής: Σήμερα, Παρασκευή 13 Μαϊου, από τις 18:00 έως τις 22:00, με συνέπεια να μη μεταδοθεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, αύριο, Σάββατο 14 Μαϊου, από τις 06:00 έως τις 10:00 και την Κυριακή, 15 Μαϊου, από τις 12:00 έως τις 16:00.

Οι νέες στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται, καθώς οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει τις αποδοχές τους για το β' δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και για τον μήνα Απρίλιο. Η ΕΣΗΕΑ ζητά την άμεση καταβολή των οφειλόμενων αποδοχών από τη διοίκηση του σταθμού στους εργαζόμενους, καθώς και την άμεση ενημέρωσή τους για τα προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία του καναλιού.

APE-MPE

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER