Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 12:16

Μακρίσια: Μεγάλο φίδι σκορπά πανικό. Ανάστατο όλο το χωριό

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Μακρίσια: Μεγάλο φίδι σκορπά πανικό. Ανάστατο όλο το χωριό

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους κατοίκους του χωριού Μακρίσια Ηλείας οι μαρτυρίες για την ύπαρξη ενός μεγάλου φιδιού στην περιοχή. Τι λένε οι κάτοικοι.

 

Ένα χωριό σε πανικό είναι τα Μακρίσια μετά τις φήμες για την ύπαρξη στην περιοχή μεγάλου φιδιού, που τρώει κοτόπουλα και άλλα ζώα και βρίσκεται στις παρυφές του χωριού.

Όλο το χωριό ασχολείται με το θέμα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως δεν ισχύει τίποτα και πως πρόκειται για αποκύημα της φαντασίας κάποιων που πιθανών τρομοκρατήθηκαν στη θέα ενός φιδιού και διόγκωσαν την πραγματικότητα. Όμως είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν πως όντως υπάρχει φίδι και αποτελεί απειλή για το χωριό και τις περιουσίες τους. Μάλιστα διστάζουν να πάνε στα χωράφια τους, θέλοντας να αποφύγουν πιθανές δυσάρεστες συναντήσεις.

Χθες το απόγευμα στην περιοχή έγινε καθαρισμός από μηχανήματα έργου, ώστε να είναι ελεγχόμενος ο χώρος και να ερευνηθεί καλύτερα αν όντως υπάρχει φίδι ή όχι.

Μάλιστα, για τον εντοπισμό του ερπετού έχουν επιστρατευτεί αστυνομικοί και προσωπικό του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων!

Τι λένε οι κάτοικοι

Θωμάς Αβδάλας

«Ακούγεται ότι υπάρχει ένα μεγάλο φίδι. Δεν ξέρουμε τι είναι. Ο κόσμος έχει πανικοβληθεί στο χωριό. Σε άλλον τρώει τον κήπο, σε άλλον τα πρόβατα. Υπάρχει ένας που λέει ότι το είδε. Τώρα τι είδε δεν ξέρουμε. Το θέμα είναι πως υπάρχουν ίχνη στο έδαφος όπως περνάει το φίδι. Όλοι είναι σε επιφυλακή. Θα δούμε. Στο χωριό βλέπουν μικρό φίδι και φοβούνται. Φαντάσου για μεγάλο».

Βασίλης Αμπατζής

«Από τα λεγόμενα των συγχωριανών, ακούσαμε πως υπάρχει μεγάλο φίδι στο χωριό. Λένε ότι έχει έρθει από τη φάρμα του Νώε. Περιμένουμε να έρθουν οι ειδικοί. Ο κόσμος φοβάται να πάει στις περιουσίες του. Υπάρχει πανικός και κυρίως για τα παιδιά».

Βασίλης Γκαβός

«Μια βδομάδα τώρα το χωριό έχει αναστατωθεί με τα όσα λέγονται πως υπάρχει μεγάλο φίδι. Είναι παράξενο, εξωπραγματικό για το χωριό. Όποιος είπε κάτι τέτοιο πρέπει να είχε άλλο σκοπό. Πρέπει να ελεγχθεί γιατί κανένας δεν έχει δει το φίδι. Μιλάνε για μεγάλα ίχνη στο έδαφος, αλλά αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο. Δεν μπορούμε να πανικοβάλουμε τον κόσμο. Παίρνουν οι κάτοικοι τηλέφωνο κάποιους άλλους στο χωριό και ρωτάνε αν υπάρχει το φίδι και τους λένε «ναι». Πως υπάρχει το φίδι, εφόσον δεν το έχουμε δει. Πρέπει να κρατάμε μια πισινή σε ότι ακούμε. Να ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να δοθούν απαντήσεις».

Νίκη Παναγοπούλου

«Είναι μύθος ή πραγματικότητα. Το ακούσαμε και εμείς και μιας έχει πιάσει μια φοβία. Δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια. Αν όμως είναι τι κάνουμε; Υπήρχε μια φάρμα παλιά στο Κ. Σαμικό που είχε ζώα από την Αφρική και έχει κλείσει χρόνια. Φοβόμαστε να βγούμε στο δρόμο. Τη νύχτα προσέχουμε που περπατάμε».

Ανδρέας Δαουλάρης

«Έχουν τρομοκρατηθεί όλοι οι κάτοικοι. Και εμείς εδώ πέρα που μένουμε κοντά. Ο γείτονάς μου έχει χάσει πάνω από 30 κοτόπουλα. Ένας 85χρονος, δεν είναι μικρός για να λέει και ψέματα, δύο εργάτες μας είπε ότι το είδε όταν κλάδευαν την ελιά. Στην αρχή εγώ δεν το πίστεψα αλλά όταν είδα τα ίχνη στο έδαφος το πίστεψα. Δεν έχω δει το φίδι αλλά έχουμε υπόνοιες ότι υπάρχει. Πιστεύω ότι βρίσκεται στα χαλάσματα ενός σπιτιού και κρύβεται. Έχουμε αποφασίσει να καθαρίσουμε από τα χόρτα στην περιοχή για να δούμε τελικά αν υπάρχει ή όχι».

ΠΗΓΗ: ilialive.gr /(Φωτογραφία αρχείου)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER