Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 16:28

Έξι αιτήσεις από funds στην Τράπεζα της Ελλάδος για τα «κόκκινα» δάνεια

Γράφτηκε από την
Έξι αιτήσεις από funds στην Τράπεζα της Ελλάδος για τα «κόκκινα» δάνεια

Σε έξι ανέρχονται τα funds που έως τώρα έχουν υποβάλει αίτηση στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να αδειοδοτηθούν για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων στη χώρα.

Αυτό ανέφερε τραπεζικό στέλεχος, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, σύμφωνα με το οποίο, είναι, επίσης, σημαντικό να προχωρήσει η νομοθεσία για την αποβολή από τις επιχειρήσεις των μην συνεργαζόμενων μετόχων. Ο ίδιος παράγοντας δήλωσε ότι πρέπει παράλληλα να προχωρήσει ταχύτατα και η νομική προστασία των τραπεζικών στελεχών στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων επιχειρήσεων και προς αυτήν την κατεύθυνση, η ΤτΕ συνδράμει την κυβέρνηση. Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία από τις τράπεζες, το τελευταίο τρίμηνο έχει καταγραφεί σημαντική μείωση, της τάξης των περίπου 350 εκατ. ευρώ, στο ύψος των «κόκκινων» δανείων.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών έχει αυτήν την ώρα ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ενώ νωρίτερα υπήρξε συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), Γιώργο Μιχελή.

Οι αυριανές επαφές

Αύριο ανοίγει πλήρως η γκάμα των θεμάτων που θα συζητηθούν με τους θεσμούς, με το πρόγραμμα να έχει ως εξής:

Από τις 9:00 έως τις 10:00 Αναπτυξιακή Στρατηγική (υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος- υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης).

Από τις 10:00 έως τις 11:00 Επισκόπηση δημοσίων δαπανών- Κοινωνική πρόνοια (αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης- αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου)

Από τις 11:00 έως τις 12:30 Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και φορολογικά θέματα (υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος- αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης- γγ Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής).

Από τις 12:30 έως τις 13:30 Εργασιακά (υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος).

Από τις 14:30 έως τις 15:30 Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης (αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χριστόφορος Βερναρδάκης- Γιώργος Χουλιαράκης).

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER