Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 20:42

Τσίπρας: "Χρονιά της πραγματικής οικονομίας το 2017"

Γράφτηκε από την
Τσίπρας: "Χρονιά της πραγματικής οικονομίας το 2017"

Τα Χρόνια Πολλά στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε σήμερα ο πρωθυπουργός μετά την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε στην ολομέλεια για την ψήφιση της αναστολής του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση.

Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια άτυπη ενημέρωση αφού δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων για όλα τα θέματα της επικαιρότητας . Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως όσον αφορά το κλείσιμο της αξιολόγησης στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει στο τέλος Ιανουαρίου. « Αυτό θέλουμε ,γι αυτό παλεύουμε» ανέφερε και προανήγγειλε ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τον Μάρτιο.

Σε ερώτηση αν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε την επιστολή στους θεσμούς για την «13η σύνταξη» ο κ . Τσίπρας ανέφερε «υποθέτω την έχει στείλει, του έχω εμπιστοσύνη».

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στο ερώτημα αν υπάρχει ζήτημα εκλογών λέγοντας ότι δεν είναι στις προθέσεις μας και εφόσον δεν είναι, πώς θα πάμε σε εκλογές, διερωτήθηκε . Για να προχωρήσει μια κυβέρνηση σε εκλογές πρέπει να υπάρχει λόγος , αυτός ο λόγος δεν υπάρχει, δεν έχουμε χόμπι τις εκλογές, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός αφού ανέφερε πως το 2017 θα είναι μια χρονιά πραγματικής οικονομίας επισήμανε ακόμη πως το 2017 θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική ατζέντα , να ανοίξουμε την κουβέντα για την συνταγματική αναθεώρηση και να προχωρήσουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER