Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 13:53

Έξι ελληνικές επιχειρήσεις στον τελικό των European Business Awards 2016/17

Γράφτηκε από την
Έξι ελληνικές επιχειρήσεις στον τελικό των European Business Awards 2016/17

Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, θα διεξαχθεί στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας η τελετή απονομής των European Business Awards 2016/17 sponsored by RSM, η οποία διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά.

Τα European Business Awards sponsored by RSM είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός θεσμός, ο οποίος αναγνωρίζει και επιβραβεύει την επιχειρηματικότητα, τις καλές πρακτικές και την καινοτομία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Κύριος χορηγός και ενεργός υποστηρικτής είναι η RSM.

Στην πρώτη φάση της διαδικασίας των European Business Awards 2016/17 sponsored by RSM, δήλωσαν συμμετοχή 33.000 επιχειρήσεις από 34 ευρωπαϊκές χώρες. Από αυτές επιλέχθηκαν από τους κριτές 636 National Champions και 110 Ruban d’Honneur Recipients (10 από κάθε μία από τις 11 κατηγορίες των βραβείων). Στον τελικό θα αναδειχθούν οι 11 νικητές - ένας για κάθε κατηγορία καθώς και ο European Public Champion των φετινών βραβείων.

Για την Ελλάδα φέτος διακρίθηκαν 38 επιχειρήσεις ως National Champion και στη συνέχεια 6 Ελληνικές επιχειρήσεις έλαβαν τον τιμητικό τίτλο Ruban d’Honneur Recipient, ο οποίος τους έδωσε το εισιτήριο για την τελική φάση του διαγωνισμού. Το γεγονός αυτό αποτελεί εξαιρετική επιτυχία για τη χώρα μας για άλλη μία χρονιά αλλά και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις που κατάφεραν να ξεχωρίσουν στην κατηγορία τους σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπλέον με βάση τη ψηφοφορία του κοινού βραβεύτηκε σε κάθε χώρα μία εταιρία ως National Public Champion (Εθνικός Πρωταθλητής Ψηφοφορίας) διεκδικώντας έτσι στον τελικό τον τίτλο του European Public Champion.

Οι έξι συνολικά ελληνικές εταιρείες που έχουν φτάσει στον τελικό είναι οι εξής: ΑΒ Βασιλόπουλος (The Business of the Year ward with Turnover of €150m or higher), Printec Group (The Business of the Year Award with Turnover of €26-150m), Coffee Island (The ELITE Award for Growth Strategy of the Year), Upstream (The ELITE Award for Growth Strategy of the Year), Nice n Easy Farm-to-Table Restaurants (The RSM Entrepreneur of the Year Award) και Διαμαντής Μασούτης ΑΕ (National Public Champion).

Η RSM Ελλάδος ως κύριος χορηγός, υποστηρίζει ενεργά το θεσμό στοχεύοντας στην αλλαγή αντίληψης της Ευρωπαϊκής κοινότητας για την Ελληνική επιχειρηματικότητα. Κάθε χρόνο επιλέγει και προτείνει για συμμετοχή, ελληνικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το μέγεθός τους ή τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται. Η επιλογή των υποψήφιων εταιρειών γίνεται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που διαφέρουν ανά κατηγορία, όπως η καινοτομία, η εξυπηρέτηση του πελάτη, οικονομικά μεγέθη, στρατηγική ανάπτυξης και εξαγωγική δραστηριότητα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER