Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 13:40

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Από σήμερα και τυπικά στα χέρια των Ιταλών

Γράφτηκε από την
ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Από σήμερα και τυπικά στα χέρια των Ιταλών

Ολοκληρώθηκε σήμερα μία διαγωνιστική διαδικασία που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και η οποία ανοίγει μία νέα σελίδα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με την πώληση και μεταβίβαση του 100% της εταιρείας στην Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., έναντι συνολικού τιμήματος 45 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η ιδιωτικοποίηση επέφερε το κλείσιμο του φακέλου κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, ύψους 692 εκατ. ευρώ.

Οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρεία στην Ευρώπη και αναλαμβάνουν να ενισχύσουν και να αναπτύξουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους, δημιουργώντας έναν σημαντικό πάροχο σιδηροδρομικών υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των εργασιών του ανωτάτου συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδας- Ιταλίας, από την πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ferrovie dello Stato Italiane Group, Renato Mazzoncini.

Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν μπροστά στα γραφεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους

Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν μπροστά στα γραφεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους αντιδρώντας στην πώληση του δημόσιου σιδηροδρόμου σε εταιρεία ιταλικών συμφερόντων που επικυρώνεται σήμερα με την υπογραφή παραχώρησης.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για ξεπούλημα του εθνικού πλούτου με ζημιωμένη τη χώρα και υποστηρίζουν ότι η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων καθιστά επισφαλείς τις θέσεις εργασίας των 660 εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Παναγιώτης Παρασκευόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-MΠΕ ότι «η σημερινή απεργία γίνεται για να απευθυνθούμε στην κυβέρνηση καθώς δεν υπάρχει από την πλευρά της καμία διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας δηλώνοντας ταυτόχρονα πως η πώληση αυτή δεν είναι προς το δημόσιο συμφέρον και θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον πρωθυπουργό ότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση έλεγε ότι η συγκεκριμένη πώληση είναι έγκλημα».

Τη σημερινή απεργία και τον αγώνα των εργαζομένων για τη μη ιδιωτικοποίηση όλων των συγκοινωνιών στηρίζουν η ΓΣΕΕ το ΕΚΑ αλλά και το ΚΚΕ και η ΛΑΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER