Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 17:30

Απευθείας Σικάγο - Αθήνα μετά από 24 χρόνια από την American Airlines

Γράφτηκε από την
Απευθείας Σικάγο - Αθήνα μετά από 24 χρόνια από την American Airlines

Από τον Μάιο του 2019 το Σικάγο γίνεται η τρίτη πόλη των ΗΠΑ που αποκτά απευθείας πτήση με την Αθήνα. Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις αφίξεις από Αμερική το 2018.

Μετά από την εποχική πτήση από Φιλαδέλφεια η American Airlines βάζει στον χάρτη από τις 3 Μαΐου του 2019 και την σύνδεση Σικάγο - Αθήνα. Όπως ανέφεραν χθες εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας κατά την παρουσίαση των νέων δρομολογίων η απευθείας σύνδεση με την Αθήνα, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 2 Οκτωβρίου του 2019, είναι αποτέλεσμα της καλής πορείας που είχαν δύο ακόμη εποχικές πτήσεις σε τουριστικούς προορισμούς στην Νότια Ευρώπη, την Βαρκελώνη και την Βενετίας.

Όπως ανέφεραν, οι Αμερικανοί δείχνουν να ανακαλύπτουν ξανά την Ευρώπη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των πτήσεων προς την Γηραιά ήπειρο καθώς προστίθενται άλλα 8 δρομολόγια. Αντίθετα η American Airlines θα διακόψει από το διεθνές αεροδρόμιο του Σικάγο O' Hara (σ.σ. από το οποίο θα πραγματοποιείται και η απευθείας πτήση προς την Αθήνα) προς Πεκίνο και Σαγκάι, συνδέσεις οι οποίες δεν γύρισαν ποτέ στην κερδοφορία.

Οι πτήσεις προς Αθήνα θα πραγματοποιούνται με Boeing 787 Dreamliner και τα εισιτήρια για την απευθείας σύνδεση θα είναι διαθέσιμα από τις 27 Αυγούστου. Μέχρι στιγμής στο site της American Airlines εμφανίζεται η σύνδεση μεταξύ Σικάγο - Αθήνας μέσω Λονδίνου.

Στο +40% οι αφίξεις των Αμερικανών

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS247 οι αφίξεις Αμερικανών για διακοπές και business στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2018 ήταν αυξημένες κατά 40%. Αξίζει να αναφερθεί ότι πέρα από την απευθείας πτήση Αθήνα - Νέα Υόρκη της Emirates που είναι η μοναδική που πραγματοποιείται καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου υπάρχουν ακόμη δύο εποχικές την καλοκαιρινή περίοδο (Delta και United) από την αμερικανική μεγαλούπολη καθώς και μία ακόμη εποχική που πραγματοποιεί η American Airlines από την Φιλαδέλφεια.

Η εποχική πτήση από το Σικάγο εκτιμάται ότι θα προσθέσει περίπου 70 χιλιάδες νέες θέσεις ταξιδιωτών. Η τελευταία απευθείας πτήση μεταξύ Αθήνας και Σικάγο πραγματοποιήθηκε το 1995 από την Ολυμπιακή Αεροπορία. Η Ολυμπιακή είχε ξεκινήσει τις πτήσεις προς Βοστόνη και Σικάγο τρία χρόνια νωρίτερα όμως η χαμηλή πληρότητα είχε οδηγήσει την διοίκηση της εταιρείας να διακόψει την απεθείας σύνδεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πολιτεία του Ιλλινόις όπου βρίσκεται το Σικάγο συγκεντρώνει την τρίτη μεγαλύτερη κοινότητας Αμερικανών ελληνικής καταγωγής (105.000) πίσω από τις Νέα Υόρκη (250.00) και την Καλιφόρνια (155.000). Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι από αυτούς για να πετάξουν από και προς Ελλάδα χρησιμοποιούσαν κυρίως το αεροδρόμιο του Τορόντο ή της Νέας Υόρκης.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER