Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2018 15:47

Aνακάμπτουν τα ελληνικά ομόλογα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Aνακάμπτουν τα ελληνικά ομόλογα

Συνεχίζεται σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η ανάκαμψη, στις τιμές των ομολόγων με αποτέλεσμα το περιθώριο (έναντι των γερμανικών) να υποχωρήσει κάτω απο το 4%.

Το 10ετές ομολόγο διαπραγματευόταν πριν απο λίγο με απόδοση 4,25% αισθητά κάτω από το 4,45% που έκλεισε χθες στην ΗΔΑΤ. Πτωτικά κινούνται και οι αποδόσεις των πιο βρχυχρόνιων εκδοσεων με αυτή του 5ετούς ομολόγου να κυμαίνεται στο 3,35% και του 7ετούς στο 3,81%.

Η μείωση της απόδοσης του 10ετους ομολόγου είχε ως αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου (με απόδοση 3,65%) να περιοριστεί στο 3,89% απο 4,07% που έκλεισε χθες στην ΗΔΑΤ.

Βελτιωμένη εικόνα εμφανίζουν και τα ευρωπαικά ομόλογα και κυρίως τα Ιταλικά τα οποία έχουν επιδοθεί "σε ράλι". Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Π. Μοσκοβισί προειδοποίησε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει το άτυπο Eurogroup στη Βιέννη, την Ιταλική Κυβέρνηση να ενισχύσει τα δημόσια οικονομικά της χώρας, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η Ιταλία κινδυνεύει να χάσει τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει σήμερα στις Ευρωπαικές υποθέσεις.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER