Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 15:40

«Πράσινο φως» για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Γράφτηκε από την
«Πράσινο φως» για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Σύμφωνη με την αύξηση του κατώτατου μισθού, αρκεί να είναι προσεκτική, φέρεται να είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησης της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, με εκπροσώπους των θεσμών.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «η τελική απόφαση για το ακριβές επίπεδο της αύξησης θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση από την ίδια την υπουργό Εργασίας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Αχτσιόγλου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των θεσμών για το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης έγινε ανταλλαγή οικονομικών και νομικών επιχειρημάτων από τις δύο πλευρές αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και την επίδραση της αύξησης του κατώτατου μισθού σε βασικά μεγέθη της οικονομίας.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό, η ενημέρωση που έγινε αφορούσε την υλοποίηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, την πρόοδο της οργανωτικής συγκρότησης του ΕΦΚΑ και το πλάνο δράσης για την ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού ιστορικού των ασφαλισμένων.

Επίσης, σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργείου, η κ. Αχτσιόγλου ενημέρωσε τους θεσμούς για τις δικαστικές διεκδικήσεις αναδρομικών από συνταξιούχους για την περίοδο πριν από την απόφαση του ΣτΕ του 2015.


NEWSLETTER