Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 15:20

Ιαπωνικός οίκος αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας

Γράφτηκε από την
Ιαπωνικός οίκος αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας

Ο ιαπωνικός οίκος αξιολόγησης R&I (Rating and Investment Information) ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε Β+ από Β, με θετικές προοπτικές.

Η ελληνική οικονομία πιθανόν να παραμείνει σε σταθερή τροχιά, αναφέρει ο οίκος στην έκθεσή του. Με τα πρωτογενή πλεονάσματα να διατηρούνται, το ποσοστό κρατικού χρέους αναμένεται να μειωθεί το 2019 και στη συνέχεια. Η κυβέρνηση εφαρμόζει σταθερά το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα και το Eurogroup συμφώνησε να προσφέρει στην Ελλάδα τον πρώτο κύκλο των μέτρων ελάφρυνσης χρέους.

Δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλα χρηματοδοτικά αποθέματα αλλά και δεδομένης της βελτίωσης του χρηματοδοτικού περιβάλλοντος, έχει βελτιωθεί η βιωσιμότητα χρέους της χώρας, κατά την άποψη της R&I, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν έως τον Οκτώβριο του 2019, σημειώνεται στην έκθεση. Η R&I θα αναβαθμίσει την αξιολόγηση εάν επιβεβαιώσει ότι η νέα κυβέρνηση διατηρεί τη δημοσιονομική πειθαρχία και συνεχίζει την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος.


NEWSLETTER