Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 11:30

Μειώνεται ο ΦΠΑ στον καφέ, αλλά μόνο στο ράφι (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μειώνεται ο ΦΠΑ στον καφέ, αλλά μόνο στο ράφι (Βίντεο)

Τροπολογία για τη μείωση του ΦΠΑ στον καφέ που πωλείται στο ράφι έρχεται τις επόμενες ώρες στη Βουλή, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η τροπολογία, που θα αφορά και τα άλλα ροφήματα, θα προβλέπει τη μείωση του ΦΠΑ στο 13%, αλλά δεν θα αφορά τον καφέ σαν ρόφημα, που θα συνεχίσει να επιβαρύνεται με τον υψηλό συντελεστή 24%.

«Μακάρι να είχαμε τον δημοσιονομικό χώρο και για τον καφέ στην εστίαση, αλλά δεν τον έχουμε αυτή τη στιγμή», είπε ο υπουργός Οικονομικών. «Δουλεύουμε με σχέδιο, με πρόγραμμα, πάνω στον χώρο που έχουμε», συμπλήρωσε, ενώ, όπως είπε, είναι ανάγκη να σεβαστούμε τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει έναντι των εταίρων μας για τον δημοσιονομικό χώρο.

Τροπολογία για αύξηση του ακατάσχετου, με κλίμακα συνέπειας, η οποία θα κατατεθεί σήμερα, προανήγγειλε επίσης ο υπουργός Οικονομικών, ενώ δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το κίνητρο για τους συνεπείς δανειολήπτες που πληρώνουν εφάπαξ τους φόρους. Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τον τρόπο επαναφοράς του ΕΚΑΣ, αλλά με άλλη, πιο στοχευμένη μορφή.


NEWSLETTER