Σάββατο, 06 Ιουλίου 2019 18:43

«Εξοικονομώ κατ' Οίκον»: «Πράσινη» ανακαίνιση για 25.000 νοικοκυριά

Γράφτηκε από την
«Εξοικονομώ κατ' Οίκον»: «Πράσινη» ανακαίνιση για 25.000 νοικοκυριά

Ανεβαίνει η αυλαία για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο νέο πρόγραµµα ενεργειακής αναβάθµισης χιλιάδων κατοικιών σε όλη την Ελλάδα, µε προϋπολογισµό 250 εκατ. ευρώ.

Στις 15 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρµα και ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ένταξης στη β’ φάση του προγράµµατος «Εξοικονοµώ κατ’ οίκον ΙΙ», µε τους διαθέσιµους πόρους να ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ και το πλήθος των κατοικιών που θα ωφεληθούν σε όλη τη Ελλάδα να υπολογίζεται σε 20.000 - 25.000.

Σύµφωνα µε εκτιµήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνυπολογίζοντας τη συµµετοχή των ιδιωτών, το ύψος των παρεµβάσεων αναµένεται να υπερβεί τα 400 εκατ. ευρώ, µε αποτέλεσµα να κλείνει ο κύκλος του προγράµµατος «Εξοικονοµώ κατ’ οίκον ΙΙ» µε έργα ενεργειακής αναβάθµισης αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ.

Κατά την α’ φάση υλοποίησής του χρηµατοδοτήθηκαν παρεµβάσεις προϋπολογισµού 640 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 362 εκατ. ευρώ χρηµατοδοτήθηκαν µέσω επιδοτήσεων από πόρους του ΕΣΠΑ και του Π∆Ε. Συνολικά αναβαθµίστηκαν ενεργειακά περί τις 43.000 κατοικίες. Η υποβολή των αιτήσεων για τον νέο κύκλο στην ηλεκτρονική πλατφόρµα θα γίνεται διαδοχικά ανά οµάδα περιφερειών, µε βάση τα εισοδηµατικά κριτήρια του φορολογικού έτους 2018 (εκκαθαρισµένες δηλώσεις φορολογίας).

Διαβάστε περισσότερα στο Έθνος


NEWSLETTER