Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 15:00

Οργισμένοι... συνταξιούχοι για τις συντάξεις των 24.000 ευρώ

Γράφτηκε από την

Συνταξιούχοι μιλούν στο ethnos.gr για τις «χρυσές συντάξεις» και ζητούν κοινωνική δικαιοσύνη και άμεση διερεύνηση

Oι «χρυσές συντάξεις» που φτάνουν μέχρι και τις 24.000 ευρώ το μήνα λόγω του νόμου Κατρούγκαλου έχουν διχάσει την κοινωνία αλλά και τους ίδιους τους συνταξιούχους. Η κόντρα που έχει ξεσπάσει προκαλεί προβληματισμό στους συνταξιούχους οι οποίοι ζητούν κοινωνική δικαιοσύνη και άμεση διερεύνηση.

Το ethnos.gr συνομίλησε με συνταξιούχους στη γειτονιά του Παγκρατίου, οι οποίοι απορούν πώς γίνεται να δίνονται τέτοια υπέρογκα ποσά τη στιγμή που άλλες συντάξεις έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές.

Οι συνταξιούχοι κάνουν λόγο για ανταποδοτικότητα βάσει των εισφορών που έχουν καταβάλει οι ασφαλισμένοι. «Δεν μπορεί να δίνεις 50.000 ευρώ και να παίρνεις ετησίως 10.000 ευρώ τον χρόνο. Aλλά δεν είναι και σωστό κάποιος να παίρνει σύνταξη 25.000 ευρώ. Ας μπει ένα πλαφόν», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην κάμερα του ethnos.gr.

«Δεν εφαρμόζονται οι νόμοι και υπάρχει αδικία», υποστηρίζουν οι συνταξιούχοι οι οποίοι αναρωτιούνται πώς γίνεται να έχουν γίνει τόσο μεγάλες περικοπές σε άλλες συντάξεις - αναπηρίας, χηρείας, κλπ- τη στιγμή που κάποιοι παίρνουν υπέρογκα ποσά. «Πολλά πρέπει να αλλάξουν, αλλά πότε;», αναφέρουν.

Δαιαβάστε περισσότερα και δείτε το βίντεο - ρεπορτάζ στο Έθνος