Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 18:31

Στις 30 Σεπτεμβρίου ξεκινά ηλεκτρονικά η αξιολόγηση των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ

Γράφτηκε από την
Στις 30 Σεπτεμβρίου ξεκινά ηλεκτρονικά η αξιολόγηση των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ

 

Στις 30 Σεπτεμβρίου ξεκινά ηλεκτρονικά η αξιολόγηση των υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), όπως ανακοίνωσε η Αρχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΑΑΔΕ προωθεί μέσα από τρεις πυλώνες τη διαρκή επιμόρφωση, εκπαίδευση και αξιολόγηση των στελεχών της.

Οι τρεις αυτοί πυλώνες, όπως διευκρινίζεται, κινούνται σε δύο κατευθύνσεις:

 - Πρώτον, στην κατάρτιση των νεοεισερχομένων υπαλλήλων, ώστε να αποκτήσουν καλύτερη γνώση του αντικειμένου, πάνω στο οποίο θα εργαστούν.

 - Δεύτερον, στην επικαιροποίηση των γνώσεων των υφιστάμενων στελεχών, με στόχο να είναι ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στον τομέα των ελέγχων, αλλά και της ευρύτερης παρακολούθησης των φορολογικών δεδομένων.

 

Αναλυτικότερα οι τρεις πυλώνες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, είναι οι εξής:

  1. Φορολογική Ακαδημία: Η ΑΑΔΕ απέκτησε τη δική της Ακαδημία. Μέσω των προγραμμάτων αυτής, οι νέοι υπάλληλοι της Αρχής εκπαιδεύονται στις βασικές αρχές λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης. Έτσι, αποκτούν πλήρη εικόνα του αντικειμένου των θέσεων, όπου θα τοποθετηθούν στη συνέχεια. Επιπλέον, παρέχεται μετεκπαίδευση σε υφιστάμενους υπαλλήλους. Σήμερα, μάλιστα, ορκίστηκαν οι πρώτοι νέοι υπάλληλοι, στο νέο κτίριο της Ακαδημίας, στην Ηλιούπολη, οι οποίοι και θα παρακολουθήσουν τα πρώτα μαθήματα.

  2. Σεμινάρια Βέλτιστων Διεθνών Πρακτικών: Σε συνεργασία με την Τεχνική Βοήθεια, που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πραγματοποιούνται επιμορφωτικά σεμινάρια, κατά τη διάρκεια των οποίων τα στελέχη της φορολογικής διοίκησης ενημερώνονται για τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές σε τομείς, όπως το transfer pricing.

 3. Αξιολόγηση: Στις 30 Σεπτεμβρίου ξεκινά ηλεκτρονικά η αξιολόγηση των υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το 2018. Για πρώτη φορά στο Δημόσιο Τομέα, και δη στη Φορολογική και Τελωνειακή Διοίκηση και στις Χημικές Υπηρεσίες, θεσπίζεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της απόδοσης, που συνδυάζει την αποδοτικότητα των υπαλλήλων και την αποτελεσματικότητα του Οργανισμού.

«Οι δράσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα συνεχιστούν προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο πάντα τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη και την ενίσχυση της φορολογικής δικαιοσύνης» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER