Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019 14:50

Επίδομα θέρμανσης: Περισσότερα χρήματα φέτος για τα νοικοκυριά

Γράφτηκε από την
Επίδομα θέρμανσης: Περισσότερα χρήματα φέτος για τα νοικοκυριά

Οι δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης φέτος αναμένεται να δουν περισσότερα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, και μάλιστα αυτά θα μπουν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση, βάσει της οποίας θα ορίζονται τα κριτήρια χορήγησης του φετινού επιδόματος, ενώ κατόπιν, ίσως και από την ερχόμενη εβδομάδα, θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα υποβάλλονται οι αιτήσεις των δικαιούχων.

Όπως προγραμματίζεται, το κονδύλι για το επίδομα θα είναι αυξημένο κατά 10 εκατ. ευρώ και αναμένεται να διαμορφωθεί στα 68 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 11 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι.

Ειδικότερα, οι αλλαγές που δρομολογούνται από το υπουργείο Οικονομικών είναι:

-Αύξηση της επιδότησης, από 16 λεπτά το λίτρο, στα 18-20 λεπτά το λίτρο.

-Πρόβλεψη για ενίσχυση των δικαιούχων νοικοκυριών ης πρώτης και δεύτερης κλιματικής ζώνης τα οποία αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δαπάνες για θέρμανση. Η πρώτη ζώνη περιλαμβάνει τα Γρεβενά, τη Δράμα, τον Εβρο, την Ευρυτανία, τα Ιωάννινα, την Καστοριά, την Κοζάνη, τις Σέρρες και τη Φλώρινα ενώ η δεύτερη ζώνη την Αρκαδία, την Ημαθία, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Καρδίτσα, το Κιλκίς, τη Λάρισα, τη Μαγνησία, την Ξάνθη, την Πέλλα, τη Ροδόπη, τα Τρίκαλα και τη Χαλκιδική.

Εν προκειμένω, αξίζει να σημειωθεί πως δεν αναμένεται να αλλάξουν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση των δικαιούχων για το επίδομα θέρμανσης.

Πηγή: ethnos


NEWSLETTER