Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 09:30

Τελευταία προθεσμία σήμερα για το Πόθεν Εσχες

Γράφτηκε από την
Τελευταία προθεσμία σήμερα για το Πόθεν Εσχες

Τελευταία ευκαιρία για υποβολή των ετήσιων Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης 2019 (το λεγόμενο «Πόθεν Έσχες») έχουν μέχρι σήμερα όσοι υποχρεούνται –βάσει νόμου– να υποβάλουν δήλωση.

Από την επόμενη κιόλας ημέρα, την 1η Νοεμβρίου, η εκπλήρωση της υποχρέωσης υποβολής δήλωσης Πόθεν Εσχες θα επιτρέπεται μόνο μετά την πληρωμή ηλεκτρονικού παραβόλου, το οποίο ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Και ποινικές κυρώσεις για τους αμελείς του Πόθεν Εσχες

Παράλληλα, μετά και την 30η Δεκεμβρίου 2019 θα επέρχονται και ποινικές κυρώσεις για τους «αμελείς» του Πόθεν Εσχες, ενώ όσοι υποβάλουν εμπρόθεσμα τη δήλωσή τους, εξασφαλίζουν το δικαίωμα να την τροποποιήσουν, εφόσον χρειάζεται, έως και τις 30 Νοεμβρίου 2019, χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο.

ΕΣΗΕΑ: Να εξαιρεθούν οι άνεργοι και απλήρωτοι δημοσιογράφοι από το Πόθεν Εσχες

Να καταργηθεί η υποχρέωση υποβολής «Πόθεν Έσχες» για τους άνεργους, εν επισχέσει και απλήρωτους για μήνες δημοσιογράφους, ζητά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, «πρόκειται για μια αχρείαστη και κοστοφόρα υποχρέωση, η οποία δεν υπηρετεί το πνεύμα της νομοθεσίας που διέπει το Πόθεν Έσχες» και που «απαιτεί δαπάνη χρόνου και χρήματος, η οποία, όπως είναι κατανοητό, είναι σχεδόν αδύνατον να αντιμετωπιστεί».

Η σελίδα υποβολής δηλώσεων Πόθεν Εσχες

Αναλυτικές οδηγίες και χρήσιμα αρχεία βρίσκονται στην αρχική σελίδα υποβολής δηλώσεων, ενώ για τυχόν πρόσθετα ερωτήματα και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Υπόχρεων ΠΟΘΕΝ (ΚΕΥ-ΠΟΘΕΝ) στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4802100, ή και να αποστείλουν το ερώτημά τους μέσω της ενότητας «Χρειάζεστε κάποια βοήθεια;», αφού συνδεθούν με τους κωδικούς τους, στο pothen.gr.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER