Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 17:29

Πάτρα: Από την κλασική γεωργία, στη γεωργία ακριβείας, προχωράει η δυτική Ελλάδα

Γράφτηκε από την
Πάτρα: Από την κλασική γεωργία, στη γεωργία ακριβείας, προχωράει η δυτική Ελλάδα

«Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες στη δυτική Ελλάδα για τη μετάβαση από την κλασική γεωργία, στη γεωργία ακριβείας, προς όφελος των παραγωγών, των καταναλωτών και του περιβάλλοντος», τονίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «η γεωργία ακριβείας παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών αγροτικών προϊόντων για τον καταναλωτή, προστατεύει την υγεία του παραγωγού, αλλά και τα εδάφη, ενώ συμβάλλει στη μείωση του κόστους παραγωγής και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της γεωργικής παραγωγής».

Σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια, όπως λέει ο Θεόδωρος Βασιλόπουλος, είναι το εδαφολογικό εργαστήριο, υπό την καθοδήγηση του προσωπικού τού τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, ο Θεόδωρος Βασιλόπουλος λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «δίνουμε μεγάλη έμφαση στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των εργαλείων που προσφέρει η γεωργία ακριβείας σε όλο το φάσμα της γεωργικής παραγωγής, καθώς και στην εφαρμογή καινοτόμων λύσεων για την ορθολογική διαχείριση των εδαφοϋδάτινων πόρων».

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER