Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 12:21

Handelsblatt: "H ελληνική οικονομία ανακάμπτει σαφώς ταχύτερα του αναμενομένου"

Γράφτηκε από την
Handelsblatt: "H ελληνική οικονομία ανακάμπτει σαφώς ταχύτερα του αναμενομένου"

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της έγκυρης γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία επικαλείται «υψηλόβαθμο διπλωμάτη των Βρυξελλών», το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε πέρυσι μόνο κατά 0,3%.

Πέρυσι το καλοκαίρι ακόμα οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, εκτιμούσαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα μειωνόταν το 2015 κατά 2,7% και επί τη βάσει αυτής της εκτίμησης, υπεγράφη η συμφωνία για το τρίτο πακέτο βοήθειας. Τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) θα δοθούν στη δημοσιότητα την ερχόμενη Πέμπτη. Εως τότε το πολύ πολύ, να υπάρξουν κάποιες ασήμαντες αποκλίσεις, φέρεται να είπε ο Ευρωπαίος διπλωμάτης στη γερμανική εφημερίδα.

Επί τη βάσει των νέων στοιχείων για το ελληνικό ΑΕΠ η Κομισιόν θεωρεί ως εφικτή την επίτευξη των στόχων του τρίτου πακέτου, γράφει η Handelsblatt. Η ελληνική κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 (χωρίς την εξυπηρέτηση του χρέους). Αντίθετα, το ΔΝΤ θεωρεί το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, για το 2018, ως εντελώς μη ρεαλιστικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER