Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 10:52

Καμμένος: "Ο Καλογρίτσας, παρουσία Βενιζέλου, μου ζήτησε να μπω στην κυβέρνηση Σαμαρά"

Γράφτηκε από την
Καμμένος: "Ο Καλογρίτσας, παρουσία Βενιζέλου, μου ζήτησε να μπω στην κυβέρνηση Σαμαρά"

Από τη Χίο, όπου βρίσκεται για την άσκηση «Παρμενίων», μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο υπουργός Άμυνας χαρακτηρίζοντας εντυπωσιακή την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων.

Ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή δημοσιεύματα για ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την εκκλησία, είπε ότι είναι λίγο υπερβολικά. Αναφερόμενος δε στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού και του αρχιεπισκόπου, σημείωσε πως υπήρξε ευτυχής κατάληξη. Ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης-εκκλησίας και υπογράμμισε την πολύ καλή σχέση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο. Όπως είπε, οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε συνεννόηση να προχωρήσει η συγγραφή ενός νέου βιβλίου θρησκευτικών, με σεβασμό στα αλλόθρησκα παιδιά και στην Ορθοδοξία.

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στο ζήμητα των τηλεοπτικών αδειών λέγοντας: «Ο πόλεμος συνεχίζεται» και αναφέρθηκε στον «πρωτοφανή πόλεμο» που δέχεται η κυβέρνηση και ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς. Μάλιστα τόνισε ότι χρεώνουν στην κυβέρνηση επιχειρηματίες που μόνο στην κυβέρνηση δεν ανήκουν. Αποκαλυπτικός ήταν ο κ. Καμμένος στο «Πρακτορείο», για τον κ. Καλογρίτσα για τον οποίον είπε: «Ο κ. Καλογρίτσας εμένα με είχε καλέσει σπίτι του, παρουσία του κ. Βενιζέλου και μου ζητούσε τη μία φορά να συνδράμω, να μπω στην κυβέρνηση -πριν γίνουν οι ΑΝΕΛ- να μπω στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, και τη δεύτερη φορά να μη συμπράξω με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι ξεκάθαρο ποιος είναι με ποιον», υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος συμπλήρωσε πως το ότι είναι καθαρός ο διαγωνισμός φάνηκε από την πρώτη άδεια την οποία πήρε ο Σκάι, ο οποίος δεν έχει φιλική προς την κυβέρνηση συμπεριφορά. Το αποτέλεσμα των αδειών, δεν είναι ελεγχόμενο από την κυβέρνηση, τόνισε ο υπουργός Άμυνας και υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά μπήκαν χρήματα τα οποία θα πάνε προς όφελος εκείνων που έχουν την περισσότερη ανάγκη και «θα υπάρξει ένα τηλεοπτικό τοπίο που δεν θα εισπράττει μόνο αλλά θα πληρώνει». Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι όποιος δεν πληρώσει τις επόμενες δόσεις, χάνει την άδεια. «Εμείς με τον Αλέξη Τσίπρα, δεν χρωστάμε σε κανέναν» υπογράμμισε.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι αυτή τη στιγμή, παραγωγικές δυνάμεις του τόπου που μπορούν να έρθουν κοντά στην κυβέρνηση» είπε ο κ. Καμμένος και τόνισε ότι θα υπάρξουν οικονομικές εξελίξεις θετικές ενώ εκτίμησε ότι το χρέος θα διευθετηθεί, μέχρι το τέλος του έτους. Ο υπουργός υπογράμμισε: «Μπορούν να έρθουν κοντά μας άνθρωποι που δεν προέρχονται από την Αριστερά άλλα από τον κεντρώο χώρο. Πιστεύω και στην κυβέρνηση αυτή, εάν ο πρωθυπουργός το αποφασίσει -είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού ο ανασχηματισμός- μπορούν να μπουν και πρόσωπα που εκπροσωπούν παραγωγικές τάξεις», τόνισε ο υπουργός Άμυνας και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πολιτικά ακάλυπτοι, οι Καραμανλικοί, βρίσκονται υπό διωγμό από τον κ. Μητσοτάκη στη ΝΔ . Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει δυστυχώς την πολιτική του κ. Σαμαρά, γίνεται ο δικηγόρος υπεράσπισης του κ. Βενιζέλου. Αντί να δικαιώνει τον Καραμανλή με τον Γεωργίου (με τα στατιστικά στοιχεία), πήρε ουσιαστικά τη θέση του Γ. Παπανδρέου».

Ο κ. Καμμένος σημείωσε επίσης: «Λοιπόν όλος αυτός ο κόσμος που ήταν κοντά στην κυβέρνηση Καραμανλή, πιο κοντά είναι σε μας παρά στη ΝΔ, αυτή τη στιγμή, του Γεωργιάδη και του Βορίδη, της ακροδεξιάς – των άκρων που έλεγε ο Καραμανλής που δεν θα συνεργαζόταν ποτέ».

Ερωτηθείς για το αίτημα του Κ. Μητσοτάκη για εκλογές απάντησε πως η κυβέρνηση έχει εκλεγεί μέχρι το 2019 και ο κ. Μητσοτάκης θα πάρει εμπειρίες στην αντιπολίτευση και το 2023 μπορεί να διεκδικήσει κάτι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER