Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 19:02

Κόντρα Γεροβασίλη-Γεωργιάδη για το ακίνητο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αντιπαράθεση μεταξύ της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη και του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη για τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επί 16 χρόνια δεν δηλώνει στην εφορία το ακίνητο της Κουμουνδούρου και έτσι δεν καταβάλλει φόρο ακίνητης περιουσίας, σημειώθηκε κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για την κινητικότητα στο Δημόσιο.

Ο κ. Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάππα, θύμισε ότι, όταν ήταν υποψήφιος για πρόεδρος της ΝΔ, τον είχε κατηγορήσει επειδή πρότεινε την ένταξη του κόμματος στο «νόμο Κατσέλη» για τη μερική παραγραφή του χρέους του και ρύθμιση του εναπομείναντος ποσού. 

«Με κατηγορήσατε από άγνοια, διότι τότε δεν γνωρίζατε ότι το κόμμα σας ήταν αυτό που διέγραψε 230 εκατ. ευρώ από το χρέος του και έβαλε ως εγγύηση ακίνητο το οποίο δεν είχε δηλώσει στην εφορία», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος πρόσθεσε: «Τελικά εσείς δεν ήσασταν του κινήματος “δεν πληρώνω”, αλλά του κινήματος “δεν δηλώνω”. Όσα κατηγορείται τους αντιπάλους σας τα έχετε κάνει και εσείς. Αυτό σημαίνει ότι είστε και λίγο απατεώνες».

«Το ίδιο, ούτε είμαστε, ούτε θα γίνουμε ποτέ. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που περνά ο τόπος. Μας επικρίνετε λες και ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει την ευθύνη. Πασχίζουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κατάσταση που τη έφεραν τα δύο κόμματα τα τελευταία 40 χρόνια», απάντησε η κ. Γεροβασίλη και συμπλήρωσε: «Απατεώνας είναι αυτός που συνειδητά πήρε δάνεια που δεν μπορεί να τα εξοφλήσει, ούτε καν να τα ρυθμίσει».

Καταλήγοντας, η υπουργός απάντησε στον κ. Γεωργιάδη και για τη φράση του τελευταίου ότι «οι μέρες σας είναι μετρημένες», τονίζοντας ότι «όσο και να θέλετε να ξαναγυρίσετε στις καρέκλες της εξουσίας δεν θα το καταφέρετε. Η κυβέρνησή μας είναι αυτή που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και θα κριθεί από το λαό το 2019».

Ερώτηση 10 βουλευτών της ΝΔ για το ακίνητο

Η ΝΔ εκτιμά ότι εγείρονται μια σειρά ζητημάτων σε σχέση με το κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και 10 βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Δικαιοσύνης. 

Επικαλούμενοι σχετική αναφορά του κ. Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία «για τα δάνεια που έπαιρνε (ο ΣΥΡΙΖΑ) είχε βάλει υποθήκη το κτίριο των γραφείων του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου», αντιδιαστέλλουν δήλωση του οικονομικού διευθυντή του κυβερνώντος κόμματος, κατά την οποία η μεταβίβαση του ακίνητου έγινε μόλις τον περασμένο Μάρτιο.

Οι ερωτώντες βουλευτές της ΝΔ, σημειώνουν ακόμη, ότι σύμφωνα με τις χθεσινές αποκαλύψεις, για το ακίνητο αυτό δεν πληρωνόταν φόρος τα τελευταία 16 έτη και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το έπραξε πριν από μερικές ημέρες και αφού προηγουμένως είχε τεθεί το θέμα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Κατόπιν αυτών, ρωτούν τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς: 

Πότε και με ποια διαδικασία απέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως ιδιοκτησία το κτίριο αυτό;

Αν είναι ορθή η δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη ότι το κτίριο αποκτήθηκε το 2016, με ποια έννομη σχέση χρησιμοποιούσε το ακίνητο τα προηγούμενα χρόνια;

Έχουν καταβληθεί ενοίκια και έχει πληρωθεί φόρος εισοδήματος για το πραγματικό ή τεκμαρτό ενοίκιο;

Έχουν πληρωθεί φόροι μεταβίβασης για την απόκτηση του κτιρίου;

Έχει πληρωθεί και πότε ο αναλογούν Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ, ΕΤΑΚ, ΕΝΦΙΑ κλπ) για τα έτη 2001- 2016;

Για την δήλωση του ακινήτου στη ΔΟΥ, ποιους τίτλους προσκόμισε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Υπάρχει αποδεικτικό εξόφλησης του δανείου της ΕΑΡ προς την Ιονική Τράπεζα (διάδοχος ALPHA BANK) με εγγύηση το ως άνω κτίριο;Είναι νόμιμοι οι τίτλοι μεταγραφής και σύννομη η διαδικασία που ακολούθησε ο υποθηκοφύλακας Αθηνών;

ΠΗΓΗ: in.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER

Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Πρέπει να διαλέξεις μια απάντηση