Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 17:29

Φλαμπουράρης: "Η ελληνική κυβέρνηση δεν ψηφίζει νέα μέτρα πέραν των συμφωνηθέντων"

Γράφτηκε από την
Φλαμπουράρης: "Η ελληνική κυβέρνηση δεν ψηφίζει νέα μέτρα πέραν των συμφωνηθέντων"

Την πεποίθησή του ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει πολύ σύντομα εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Σε συνέντευξή του στη Real News, σημείωσε ότι αν οι δανειστές προκαλέσουν το «απόλυτο αδιέξοδο» -το οποίο ο ίδιος δεν το πιστεύει, όπως δεν πιστεύει και ότι επίκειται κάτι τέτοιο- «ούτε παραλογισμούς θα υπογράψουμε, ούτε θα επιτρέψουμε να πέσουν στο κενό οι θυσίες του λαού μας».

Ερωτηθείς αν αποκλείει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, απάντησε «στις μέρες που ζούμε, δεν αποκλείω τίποτα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα και «λύση με ESM και νέο μνημόνιο, κατά δήλωση του Β. Σόϊμπλε», ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «νέα μέτρα πέραν των συμφωνηθέντων, δεν ψηφίζει η ελληνική κυβέρνηση», προσθέτοντας πως «ο κ. Σόϊμπλε δεν είναι επιτρεπτό -και ακόμη περισσότερο- ηθικό να επιδιώκει νέο μνημόνιο» και σημειώνοντας ότι «η Ευρώπη δοκιμάζεται με αυτές τις εμμονές».

Σε ερώτηση υπό ποιες προϋποθέσεις θα πρότεινε συμμετοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απάντησε θέτοντας το ερώτημα: «το θέμα είναι να μπει η Δημοκρατική Συμπαράταξη στην κυβέρνηση ή η Δημοκρατική Συμπαράταξη να καταλάβει ότι έχει εκτραπεί από την ιστορική της παράδοση και συμμαχεί απροκάλυπτα με τον νεοφιλελευθερισμό;»

«Αν το αντιληφθεί, βλέπουμε» πρόσθεσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας στη συνέχεια ότι το μέλλον της Ελλάδας προϋποθέτει ανατροπή της υφεσιακής και άδικης πολιτικής της λιτότητας, υπέρ της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής και σημειώνοντας ότι ο ίδιος είναι υπέρμαχος των συνεργασιών με πλαίσιο αξιών και κατεύθυνσης.

Κληθείς να σχολιάσει την επιθετική, έναντι της κυβέρνησης, στρατηγική του Β. Λεβέντη, κάλεσε τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων «να προστατευθεί από τις μικροπολιτικές συνήθειες των παραδοσιακών κοινοβουλευτικών κομμάτων».

Ο υπουργός Επικρατείας, σε ό,τι αφορά «το αξιόλογο άνοιγμα που δεν κατόρθωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριό του», είπε ότι δεν ανησυχεί, καθώς «θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, όταν συνειδητοποιηθεί ότι μπορεί να μην γίνονται αυτά που θελήσαμε, αλλά είναι εξίσου σπουδαίο να αποκρούεις σκοταδιστικά σχέδια σε βάρος του λαού σου».

«Εγώ είμαι περήφανος για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του και αυτό δεν το διαπραγματεύομαι» κατέληξε ο κ. Φλαμπουράρης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER