Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 15:50

Ντομπρόβσκις: Εφικτή η συμφωνία εντός του Μαΐου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ντομπρόβσκις: Εφικτή η συμφωνία εντός του Μαΐου

Η υπέρβαση των στόχων για το δημοσιονομικό πλεόνασμα συνιστά βάση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Χαρακτήρισε εφικτή την επίτευξη συμφωνίας.

Η Ελλάδα έχει υπερβεί τους στόχους ως προς το ύψος των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και συνεπώς υπάρχει η βάση για την ολοκλήρωση της αξιολογησης του προγράμματος, ανέφερε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, ο κ. Ντομπρόβσκις σημείωσε ότι αυτή η εξέλιξη έχει επικυρωθεί και από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, συνεπώς είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, ενδεχομένως εντός του Μαϊου.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της συνέχισης της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, απάντησε ότι επί του θέματος βάση είναι το θεσμικό πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, το οποίο ορίζει πως το ΔΝΤ συμμετέχει στο μέτρο του δυνατού στα προγράμματα στήριξης των χωρών της Ευρωζώνης, καθώς και οι αποφάσεις του Eurogroup στη Βαλέτα της Μάλτας.

Πηγή: news247.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER