Δευτέρα, 15 Μαϊος 2017 22:03

Αχτσιόγλου: Επαναφορά στις συλλογικές συμβάσεις τον Αύγουστο του '18

Γράφτηκε από την
Αχτσιόγλου: Επαναφορά στις συλλογικές συμβάσεις τον Αύγουστο του '18

Στις 21/8/2018 το πρώτο βήμα επαναφοράς συλλογικών συμβάσεων, σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου που παραδέχτηκε τον επιβαρυντικό χαρακτήρα των μέτρων με προσαρμογές στους συνταξιούχους έως και 18%.

Στις 21 Αυγούστου του 2018 θα αρθεί η αναστολή της αρχής της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης ανοίγοντας το δρόμο για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, όπως τόνισε στη Βουλή η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

«Οι δυο βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων δεν θα βρίσκονται πια σε αναστολή από την 21η Αυγούστου του 2018» τόνισε η κυρία Αχτσιόγλου στη Βουλή και χαρακτήρισε «μικρό αλλά σημαντικό βήμα» για τις συμβάσεις εργασίας το σχετικό άρθρο του πολυνομοσχεδίου. Μίλησε, μάλιστα, για θετικές τάσεις στην αγορά εργασίας κάνοντας λόγο για «αντιστροφή κλίματος όσον αφορά την ανεργία». «Η αγορά εργασίας αρχίζει να στηρίζεται σιγά-σιγά στα πόδια της» σημείωσε η υπουργό.

Η κυρία Αχτσιόγλου παραδέχτηκε, πάντως, ότι με το πολυνομοσχέδιο επέρχονται περικοπές στις συντάξεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν παραγνωρίζει τον «επιβαρυντικό χαρακτήρα των μέτρων». Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι προσαρμογές στις υψηλότερες συντάξεις που έχουν προσωπική διαφορά δεν θα ξεπεράσουν το 18% και ξεκαθάρισε ότι τα 2/3 των συνταξιούχων δεν πρόκειται να θιγούν. «Το 18% είναι το ανώτατο όριο, δεν είναι το μέσο, δεν είναι αυτό  που θα συμβεί στους συνταξιούχους το 2019, είναι το ανώτατο ταβάνι προστασίας, προκειμένου να μην υπάρξουν μεγάλες προσαρμογές και στις υψηλές συντάξεις» εξήγησε η υπουργός.

Πηγή: news247.gr

 


NEWSLETTER