Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 14:45

Τα προβλήματα των ελευθέρων επαγγελματιών έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Γράφτηκε από την
Τα προβλήματα των ελευθέρων επαγγελματιών έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Τα προβλήματα που ταλανίζουν τους μικρομεσαίους και τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και τις λύσεις που προτείνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών εξέθεσε ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε την ανάγκη στήριξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας ως το μοναδικό μέσο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στην υπέρμετρη φορολόγηση που απειλεί την επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την συνέχιση πολλών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, στην σημασία πάταξης της φοροδιαφυγής ώστε να σταματήσουν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, στα προβλήματα ρευστότητας που αποτελούν τροχοπέδη για την επιχειρηματικότητα, στην ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων και τόνωσης της εξωστρέφειας.

Το Ε.Ε.Α. θεωρεί ότι πρέπει να γίνει άμεσα μείωση φορολογικών συντελεστών και επανακαθορισμός του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών ώστε να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς από την πορεία τους εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα πρέπει να γίνει αποδοτικότερη η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και να δείξει έμπρακτα το ελληνικό κράτος ότι είναι φιλικό προς την επιχειρηματικότητα.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., μέλημα της Πολιτείας πρέπει να είναι η βιωσιμότητα των υγιών επιχειρήσεων και η στήριξη νέων καινοτόμων επιχειρηματικών προσπαθειών, καθώς μόνο έτσι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για στροφή στην ανάπτυξη.

Ιδιαίτερη αναφορά από τον κ. Χατζηθεοδοσίου έγινε για την ανάγκη ενός σταθερού οικονομικού και πολιτικού κλίματος και κυρίως στην σημασία που έχει η συνεργασία όλων μας στη χάραξη και υλοποίηση ενός εθνικού αναπτυξιακού σχεδιασμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER