Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017 18:20

Ρήγας: Στο τέλος του 2018 η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία

Γράφτηκε από την
Ρήγας: Στο τέλος του 2018 η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία

"Θα ολοκληρώσουμε στο τέλος του 2018 την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Αυτό είναι πλέον δεδομένο» τόνισε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, μιλώντας στην 3η Συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης, του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η περίοδος των μνημονίων άφησε βαθύ το αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία με μείωση του ΑΕΠ, μαζική ανεργία, φτωχοποίηση σημαντικού τμήματος του ελληνικού λαού, απονεύρωση σημαντικού τμήματος οικονομικών δραστηριοτήτων. Οξύνθηκαν οι κοινωνικές αντιθέσεις, διευρύνθηκε η ανισότητα, τμήματα της μεσαίας τάξης κατέρρευσαν και την ίδια πορεία ακολούθησε η πλειονότητα των μεσαίων τάξεων» είπε και πρόσθεσε ότι πλέον «η Ελλάδα μπαίνει σε μια τροχιά ανάπτυξης και αλλάζει σελίδα». Αυτό, όπως υπογράμμισε, το επιβεβαιώνουν όχι μόνο τα οικονομικά στοιχεία και οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρώπης αλλά και η μείωση της ανεργίας, η δυνατότητα που υπάρχει από το πλεόνασμα που ήταν διπλάσιο από πέρσι και το κοινωνικό μέρισμα που η κυβέρνηση θα δώσει αυτή την περίοδο.

Για την Νέα Δημοκρατία σχολίασε ότι θα «δούμε αν θα το ψηφίσει φέτος (σ.σ. το κοινωνικό μέρισμα) ή τι τρόπους θα βρει για να το αποφύγει». Σχολίασε ότι η πολιτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν «μια πολιτική η οποία δεν ήθελε να βγάλει τη χώρα ουσιαστικά από την κρίση, ήταν μια πολιτική στήριξης της διαπλοκής και όλου του συστήματος που ευθύνεται για την προηγούμενη κατάσταση».

Για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να έχει καμία ανάμειξη στις επιλογές που κάνει ένας πολιτικός χώρος, ωστόσο εκτίμησε ότι θα φανεί στη συνέχεια αν αυτός ο χώρος θα έχει διαφορετική πολιτική και προσέγγιση στα πράγματα.

Μιλώντας για τα έξι αναπτυξιακά περιφερειακά συνέδρια που έχουν γίνει, σχολίασε ότι φαίνεται να διαμορφώνεται η διαφορετική προσέγγιση και αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή δεν προχωρά μόνο στο επίπεδο πολιτικών διαχείρισης της μνημονιακής περιόδου και της συμφωνίας αλλά στην αλλαγή σε θεσμικό επίπεδο και κυρίως στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια σειρά από ενέργειες που είχαν να κάνουν με την κοινωνική στήριξη και με αλλαγές στο χώρο της εργασίας και υπογράμμισε ότι η κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας θα επηρεάσει την παραγωγική ανασυγκρότησή της.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER