Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 19:21

Αλ. Χαρίτσης: «H ελληνική οικονομία βρίσκεται πλέον σε αναπτυξιακή τροχιά»

Γράφτηκε από την

«H ελληνική οικονομία βρίσκεται πλέον σε αναπτυξιακή τροχιά. Αυτή μάλιστα η ανάκαμψη, σε αντίθεση με το παρελθόν, διαθέτει σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που μας κάνουν πιο αισιόδοξους για την βιωσιμότητα και διατηρισιμότητά της τα επόμενα χρόνια».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο 9ου περιφερειακό συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης, που πραγματοποιείται στην Πάτρα.

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία που πιστοποιούν, όπως είπε, την αναπτυξιακή πορεία της χώρας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το 2017 ήταν το πρώτο έτος ανάπτυξης μετά από χρόνια, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι έχει καταγραφεί αύξηση των εξαγωγών της βιομηχανικής δραστηριότητας. Όσον αφορά στις ιδιωτικές επενδύσεις, είπε ότι «βρέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εξαετίας αγγίζοντας τα 10 δισ. ευρώ, ενώ οι ξένες άμεσες επενδύσεις αναμένεται να φτάσουν τα 4 δισ. ευρώ, που αποτελεί και ρεκόρ δεκαπενταετίας».

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε επίσης τη μείωση της ανεργίας, που όπως τόνισε, έπεσε στο 20,7%, από το 27% που ήταν μόλις τρία χρόνια πριν, ενώ το 2018 θα υποχωρήσει κάτω από το 20%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ