Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 13:21

Αχτσιόγλου: Η αξιοπρεπής εργασία προϋπόθεση για ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης

Γράφτηκε από την
Αχτσιόγλου: Η αξιοπρεπής εργασία προϋπόθεση για ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης

«Ο σχεδιασμός ενός διαφορετικού μοντέλου ανάπτυξης φέρει ως υποχρέωση την αξιοπρεπή εργασία» τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, που πραγματοποιείται στην Πάτρα.

Όπως πρόσθεσε στην συνέχεια, «Για εμάς είναι ζήτημα δημοκρατίας να διαμορφώσουμε τους όρους, ώστε η ανάπτυξη που σταδιακά επιτυγχάνεται, να απλωθεί σε όλη την κοινωνία και να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά προς όφελος του κόσμου της εργασίας» υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου, για να συμπληρώσει: «Σε αυτό το πεδίο έχουμε ορίσει δύο βασικές προτεραιότητες».

Και εξήγησε:

«Η πρώτη, αφορά την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες είχαν ανασταλεί την περίοδο της κρίσης. Το αποτέλεσμα μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης ήταν η νομοθέτηση για την επαναφορά, τον Αύγουστο του 2018, των δύο βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της επεκτασιμότητας και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης.

Η δεύτερη, είναι να δούμε πως η αόρατη εργασία θα γίνει ορατή. Γι' αυτό κομβική προτεραιότητα για το Υπουργείο Εργασίας αποτελεί η καταπολέμηση της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας».

«Οφείλουμε» επισήμανε η Έφη Αχτσιόγλου «το νέο παραγωγικό μοντέλο να εξασφαλίζει προστασία στην εργασία και κοινωνική συνοχή, μέσα από αποτελεσματικές δομές κοινωνικού κράτους».

Αναφερόμενη στις δράσεις του υπουργείου Εργασίας στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ανακοίνωσε ότι ιδρύεται τμήμα επιθεώρησης εργασιακών σχέσεων στο Μεσολόγγι, κάτι, που όπως είπε, «αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και αναγκαιότητα για την πλήρη κάλυψη της περιφερειακής ενότητας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER