Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 14:30

Ε. Τσακαλώτος στο ΕΚ: Η Ελλάδα έχει οικοδομήσει σημαντική αξιοπιστία τα τελευταία 2,5 χρόνια

Γράφτηκε από την

Στους λόγους για τους οποίους δεν είναι «οπαδός μιας πιστοληπτικής γραμμής» για την Ελλάδα μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, στις κατά καιρούς "διαφωνίες" του με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, αλλά και στο γιατί θεωρεί θετική μεν, πλην όμως όχι και αναγκαία για την έξοδο της χώρας στις αγορές την ένταξή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας σε συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα ο Έλληνας υπουργός φιλοξενήθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, όπου μίλησε εφ΄ όλης της ύλης, παρουσίασε τα «φιλόδοξα σχέδια» της ελληνικής κυβέρνησης εν όψει της εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα προσαρμογής τον ερχόμενο Αύγουστο, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών. 

Αναλυτικά, σχετικά με τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας μετά τη λήξη του προγράμματος, ο Ε. Τσακαλώτος είπε ότι η Ελλάδα έχει οικοδομήσει σημαντική αξιοπιστία τα τελευταία 2,5 χρόνια. 

«Αυτό φάνηκε σε επίπεδο αγορών, θεσμών και Eurogroup. Έχει βέβαια να κάνει και με αδιάσειστα δεδομένα (hard facts), όπως το γεγονός ότι πετύχαμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Και ασφαλώς δεν θα υποτιμήσω τις δυσκολίες που πέρασε ο ελληνικός λαός. Επιστρέψαμε στην ανάπτυξη», τόνισε. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ