Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 18:31

Ν. Ανδρουλάκης: Η πολυκομματικότητα δεν μπορεί να είναι ένας μακροχρόνιος συμβιβασμός

Γράφτηκε από την
Ν. Ανδρουλάκης: Η πολυκομματικότητα δεν μπορεί να είναι ένας μακροχρόνιος συμβιβασμός

Δύο 24ωρα μετά την ολοκλήρωση του ιδρυτικού Συνεδρίουτου Κινήματος Αλλαγής ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε στο Ρ/Φ ΤΗΕΜΑ 104,6, τη θέση του ότι ήταν ένα ειδικό συνέδριο, χωρίς ψηφοφορίες και εκλογή οργάνων, που αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε εδώ και μερικούς μήνες για τη δημιουργία του πολυκομματικού φορέα.

«Οφείλουμε, όμως, να προσέξουμε μελλοντικά αυτές τις ιδιαιτερότητες, διότι η πολυκομματικότητα δεν μπορεί να είναι ένας μακροχρόνιος συμβιβασμός», τόνισε προσθέτοντας ότι «μέσα από τον πλουραλισμό και τη θεσμική λειτουργία του χώρου, να υπάρξει μια ενιαία στρατηγική κι ένα κοινή πολιτικό πρόγραμμα το οποίο θα οδηγήσει την παράταξη με τους καλύτερους δυνατούς όρους στις επόμενες βουλευτικές εκλογές».

Ερωτώμενος αν επιμένει στη θέση του να ονομαστεί η διορισμένη Κεντρική Επιτροπή «προσωρινή» μέχρι τις εθνικές εκλογές, τόνισε ότι «η εσωκομματική δημοκρατία και ο τρόπος που λειτουργούν τα κόμματα σε όλη την Ευρώπη οδηγούν τις κοινωνίες μπροστά ή πίσω. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το SPD το οποίο για να πάρει απόφαση να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, ψήφισαν τα μέλη του. Οφείλουμε να κινηθούμε με ενιαία στρατηγική και με ένα σύγχρονο πολιτικό πρόγραμμα χωρίς μικροσυμβιβασμούς».

Ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι βασικό πρόβλημα της χώρας είναι η κρίση αξιοπιστίας και πρόσθεσε ότι «Ο λαός δεν εμπιστεύεται τα κόμματα και είτε απέχει είτε δεν ψηφίζει». Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να εκπλήξει την κοινωνία. «Να υποσχεθούμε ότι αν συμμετάσχουμε σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα θα επιβάλουμε όλες οι θέσεις στον κρατικό μηχανισμό να είναι μέσω κριτηρίων ΑΣΕΠ, με κλειστή τετραετή θητεία. Για να τελειώσουμε με το εσωκομματικό αλισβερίσι και το πελατειακό κράτος. Πρέπει να δείξουμε στους Έλληνες ότι τελειώνει η κατάσταση να στοιβάζονται τα παιδιά τους στα αεροπλάνα και να φεύγουν στο εξωτερικό επειδή είναι άνεργα, την ίδια ώρα που κάποιοι φροντίζουν τους κομματικούς τους αξιωματούχους» ανέφερε ο ίδιος.

Στην ερώτηση για το κόμμα που θα επιλέξει να συνεργαστεί το Κίνημα Αλλαγής μετά τις εκλογές ο κ. Ανδρουλάκης κατέστησε σαφές ότι είναι πλαστό το δίλημμα για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία. «Το πραγματικό δίλημμα είναι ένα: Αν το βράδυ των εκλογών ο λαός μας τιμήσει με ένα σημαντικό ποσοστό, οφείλουμε να μπούμε στην κυβέρνηση τιμώντας την ψήφο του. Αλλά με μια προγραμματική συμφωνία και ιεραρχημένες προοδευτικές προτεραιότητες ώστε να γίνουμε η δύναμη προόδου και σταθερότητας της χώρας. Αν, όμως, ο λαός δεν μας τιμήσει και μας αποδοκιμάσει, τότε εμείς πρέπει να μείνουμε στην αντιπολίτευση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER