Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 21:00

«Επίσημη πρώτη» για το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στη Βουλή

Γράφτηκε από την
«Επίσημη πρώτη» για το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στη Βουλή

Πρεμιέρα του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής και τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας, έλαβαν το «βάπτισμα του πυρός» ψηφίζοντας με τον νέο τρόπο στην ειδική συνεδρίαση επί των αιτήσεων άρσης ασυλίας, δύο βουλευτών.

Οι βουλευτές ψήφισαν από τα έδρανά τους, πατώντας το πλήκτρο της προτίμησής τους στο ενσωματωμένο σε αυτά, ηλεκτρονικό σύστημα («ναι», «όχι», «παρών», «λευκό») και αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, καταγράφηκε στον πίνακα ο οποίος βρίσκεται ψηλά πάνω από την έδρα του προέδρου της Βουλής και γίνεται ορατός σε όλη την αίθουσα.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα, αίρεται η ασυλία της βουλευτού της ΝΔ, 'Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, όπως η ίδια ζήτησε και του βουλευτή της ΧΑ, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση για υπόθεση άσκησης σωματικής βίας, σύμφωνα με τη δικογραφία που μεταβιβάστηκε στη Βουλή από την εισαγγελία. Για την άρση της ασυλίας του Κ. Μπαρμπαρούση, ψήφισαν 156 βουλευτές. Υπέρ της άρσης ασυλίας της κ. Ασημακοπούλου, ψήφισαν 151 βουλευτές, κατά ψήφισαν 7 βουλευτές και ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Λαμβάνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια η κ. Ασημακοπούλου, για την υπόθεση η οποία αναφέρεται στο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο διατέλεσε δημοτική σύμβουλος στο δήμο Ιωαννιτών και αφορά σε ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του φορέα των ΚΑΠΗ Ιωαννίνων για πληρωμή μισθοδοσίας του προσωπικού, ζήτησε από το Σώμα να ψηφίσει ώστε να αρθεί η ασυλία της, καθώς επιθυμεί να μην υπάρχει «σκιά» για την περίοδο που διατέλεσε δημοτική σύμβουλος. Ζήτησε δε, να καταγραφεί στα πρακτικά ότι - σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η ίδια - ότι υπάρχει εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων για την αθώωση όλου του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER