Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 18:10

Υπ. Εργασίας: Δυνατότητα εγγραφής των άστεγων στο μητρώο ανέργων

Γράφτηκε από την
Υπ. Εργασίας: Δυνατότητα εγγραφής των άστεγων στο μητρώο ανέργων

Απάντηση σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», με τίτλο «Είσαι άστεγος; Δεν έχει επίδομα ανεργίας», δίνει με ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μεταξύ άλλων αποσαφήνισε ότι δυνατότητα εγγραφής στο μητρώο ανέργων έχουν άστεγοι που διαβιούν στο δρόμο ή σε ξενώνες ή φιλοξενούνται προσωρινά σε ιδρύματα ή άλλες κλειστές δομές, καθώς και αυτοί που διαβιούν σε ακατάλληλα καταλύματα.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» «φέρει τον παραπλανητικό τίτλο: ?Είσαι άστεγος; Δεν έχει επίδομα ανεργίας". Προφανώς, οι υπεύθυνοι της εφημερίδας είναι οπαδοί της άποψης "μην αφήνεις το ρεπορτάζ να σου χαλάσει έναν "όμορφο" τίτλο"».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπενθυμίζει ότι, από τις 28 Φεβρουαρίου 2018, ο ΟΑΕΔ, με δελτίο Τύπου, γνωστοποίησε την απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου, με την οποία έδωσε για πρώτη φορά τη δυνατότητα εγγραφής στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού σε ομάδες του πληθυσμού που, μέχρι τώρα, δεν μπορούσαν να εγγραφούν, λόγω αδυναμίας απόδειξης μόνιμου τόπου κατοικίας, ενώ πληρούνταν οι λοιπές προϋποθέσεις εγγραφής.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER