Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 17:50

Αλ. Χαρίτσης: Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αλ. Χαρίτσης: Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα

Τις επενδυτικές προοπτικές που διανοίγονται στην Ελλάδα από την ανάκαμψη της οικονομίας και τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για την βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, σε κύκλο επενδυτών στην εκδήλωση για την ίδρυση του Ισραηλινο-Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Τελ Αβίβ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στη βελτίωση των οικονομικών δεικτών, στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και στις θεσμικές παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με όρους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας επισήμανε την αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,4% πέρυσι, μετά από 8 χρόνια ύφεσης, την άνοδο των εξαγωγών κατά 13,5% στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας, την αύξηση 4,5% της βιομηχανικής παραγωγής, το ρεκόρ που κατέρριψε ο τουρισμός με 30 εκατομμύρια επισκέπτες στη χώρα μας, την σημαντική άνοδο των ξένων άμεσων επενδύσεων κατά 29,4% και την αύξηση της απασχόλησης κατά 2,2%. Σημείωσε, επίσης, ότι η απόδοση των κρατικών ομολόγων έχει υποχωρήσει σε επίπεδα πριν την κρίση, σηματοδοτώντας την επιστροφή της εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER