Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 10:26

Συνάντηση Παυλόπουλου-Γιούνκερ: "Ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή σας"

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Παυλόπουλου-Γιούνκερ: "Ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή σας"

ΠτΔ: «Υπερασπιζόμενος την Ελλάδα στην ουσία υπερασπιστήκατε τη συνοχή και την ενότητα της Ευρωπαΐκής Ένωσης και της ευρωζώνης»- Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: "Η Ελλάδα είναι η δεύτερή μου πατρίδα, κάθε φορά που χρειάσθηκε να την υπερασπιστώ, πραγματικά το έπραξα"

 

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, νωρίτερα, σήμερα, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλόντ Γιούνκερ στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία και του ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε την καθοριστικής σημασίας συμβολή του κ. Γιούνκερ στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, στην Ευρωζώνη, και μάλιστα μέσα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, όπως είπε. Και τον διαβεβαίωσε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, η οποία υπερασπίζεται την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, αναγνωρίζει ανεπιφυλάκτως την συμβολή του.

Απευθυνόμενος στον κ. Γιούνκερ σημείωσε «υπερασπιζόμενος την Ελλάδα, κατ΄ουσίαν, υπερασπισθήκατε την ενότητα και τη συνοχή του όλου ευρωπαϊκού οικοδομήματος και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης». Μάλιστα, υπογράμμισε ότι αποτελεί κοινό τόπο, ότι η Ελλάδα δεν νοείται το μέλλον της εκτός της Ε.Ε., αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάγκη την Ελλάδα, πέραν των άλλων και ως κοιτίδα και λίκνο του Ευρωπαϊκού Πνεύματος και της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, αφού επισήμανε ότι θεωρεί την Ελλάδα δεύτερη Πατρίδα του, σημείωσε ότι ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα, εκείνος παρέμεινε πιστός στον ελληνικό λαό.

«Η Ελλάδα, περισσότερο από άλλες χώρες, σφυρηλάτησε τη μοίρα της Ευρώπης. Επομένως, ούτε για μια στιγμή δεν διανοήθηκα ποτέ ότι θα έφευγε η Ελλάδα από την ζώνη του ευρώ. Και αυτή ήταν ανέκαθεν η στάση μου και ως Προέδρου του Eurogroup, αλλά και ως Προέδρου στην συνέχεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», τόνισε ο κ. Γιούνκερ, ενώ πρόσθεσε ότι και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι μάρτυρας αυτού, «γιατί κάθε φορά, που χρειάσθηκε να υπερασπιστώ την Ελλάδα πραγματικά το έπραξα και μπορεί να το διαβεβαιώσει».

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα- Γιούνκερ

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Γιούνκερ προσήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Έλληνα πρωθυπουργό στα σκαλοπάτια του Μεγάρου, για να προχωρήσουν εν συνεχεία στο γραφείο του πρωθυπουργού για την έναρξη των συνομιλιών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER