Κυριακή, 20 Μαϊος 2018 15:11

Ζαχαριάδης: Να προχωρήσουμε σε συμφωνία με οφέλη με την ΠΓΔΜ

Γράφτηκε από την
Ζαχαριάδης: Να προχωρήσουμε σε συμφωνία με οφέλη με την ΠΓΔΜ

«Θέλω να υπάρξει λύση. Οι δύο κυβερνήσεις φαίνεται ότι κάνουν εξαιρετική και σε βάθος δουλειά», τονίζει σε συνέντευξή του ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Μιλώντας στην Κυριακάτικη kontranews, o κ. Ζαχαριάδης σημειώνει ότι υπάρχουν ακόμα σημαντικές διαφορές. Πλην όμως, προσθέτει ότι «συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ΠΓΔΜ ώστε να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία με οφέλη και για τις δύο πλευρές για την ανάπτυξη, τη σταθερότητα, την καλή γειτνίαση στη περιοχή».

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα μειωθούν οι συντάξεις το 2019, ο κ. Ζαχαριάδης τονίζει ότι «προς το παρόν ο νόμος ισχύει» και προσθέτει ότι «με ή χωρίς ΔΝΤ η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα με καθαρή έξοδο και αυτό προϋποθέτει την βιώσιμη ρύθμιση του χρέους όπως περιγράφεται στο Eurogroup του Ιουλίου του 2017».

Τέλος, χαρακτηρίζει άστοχη και κενή περιεχομένου τη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ σε άλλο μήκος κύματος, σημειώνει ότι «θα ήθελα με το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής να έχουμε περισσότερες συμπτώσεις παρά αποκλίσεις όπως γίνεται με την Αριστερά, στην Σοσιαλδημοκρατία και την Οικολογία στην Ευρώπη».

 


NEWSLETTER