Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 22:12

Επίθεση στον Μπουτάρη: Ταυτοποιήθηκαν ακόμη τρεις - Στους 11 οι κατηγορούμενοι

Γράφτηκε από την
Επίθεση στον Μπουτάρη: Ταυτοποιήθηκαν ακόμη τρεις - Στους 11 οι κατηγορούμενοι

H Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ταυτοποίησε ακόμη τρεις Έλληνες, ηλικίας 34, 20 και 21 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς. Συνολικά πλέον, οι κατηγορούμενοι για το περιστατικό έχουν φτάσει τους 11 και γίνεται προσπάθεια για να ταυτοποιηθούν ακόμη 3-4 άτομα.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης που συνεχίζεται για την επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ταυτοποίησε σήμερα ακόμη τρεις Έλληνες, ηλικίας 34, 20 και 21 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς.
Ο 34χρονος κατηγορείται μόνο για διατάραξη κοινής ειρήνης, ενώ ο 20χρονος και ο 21χρονος κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, αλλά και για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, αφού συμμετείχαν στην ομάδα των ατόμων που προκάλεσε φθορές στο αυτοκίνητο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και δεν έχουν απασχολήσει για κάτι τις Αρχές κατά το παρελθόν.
Συνολικά λοιπόν πλέον, οι κατηγορούμενοι για το περιστατικό έχουν φτάσει τους 11, με τους 4 πρώτους που χειροδίκησαν, συν τοις άλλοις, να έχουν οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης με την διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ από τους υπόλοιπους επτά που περιλαμβάνονται στην σχετική δικογραφία, υπενθυμίζεται πως συμπεριλαμβάνεται και ένας αστυνομικός για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εξύβρισης και της διατάραξης κοινής ειρήνης.
Ο 44χρονος αστυνομικός υπηρετούσε σε υπηρεσία γραφείου από το 2015 εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων και του είχε αφαιρεθεί και ο υπηρεσιακός του οπλισμός. Σε βάρος του συγκεκριμένου, βεβαίως ακολουθείται και διοικητική διαδικασία από την Υπηρεσία του.
Σύμφωνα με πληροφορίες όσοι χειροδίκησαν έχουν ταυτοποιηθεί από την αυτόφωρη διαδικασία, όσοι εξύβρισαν ή προκάλεσαν φθορές στο αυτοκίνητο του Δημάρχου επίσης έχουν ταυτοποιηθεί σχεδόν στο σύνολό τους από την προκαταρκτική έρευνα και γίνεται προσπάθεια για να ταυτοποιηθούν ακόμη 3-4 άτομα, αφού οι αστυνομικοί που ερευνούν το περιστατικό έχουν καταλήξει πως δεν ήταν περισσότεροι από συνολικά περίπου 15 άτομα, αυτοί συμμετείχαν ενεργά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Η έρευνα αν και οδεύει λοιπόν σταδιακά προς την ολοκλήρωσή της, συνεχίζεται.
Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER