Σάββατο, 26 Μαϊος 2018 15:35

Καμίνης: Το Κίνημα Αλλαγής να εκφράσει ξανά τις προοδευτικές δυνάμεις στο σύνολό τους

Γράφτηκε από την
Καμίνης: Το Κίνημα Αλλαγής να εκφράσει ξανά τις προοδευτικές δυνάμεις στο σύνολό τους

«Το δίλημμα, πρόοδος ή συντήρηση είναι διαχρονικό και καταλαμβάνει το σύνολο του πολιτικού συστήματος» αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τονίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να εκφράσει ξανά τις προοδευτικές δυνάμεις στο σύνολό τους.

Αν και σημειώνει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι «δεν είναι δουλειά μου να χορηγώ πιστοποιητικά προοδευτισμού», διαπιστώνει αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ αντιφάσεις στην πολιτική του και ασαφή θέση της Κουμουνδούρου εναντίον της βίας και προειδοποιεί ότι «εάν το δημοκρατικό κράτος δικαίου δεν αντιδράσει σήμερα και αποφασιστικά απέναντι στη βία κάθε προέλευσης, αύριο θα επικρατήσει η πιο σκληρή κρατική καταστολή».

Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη ως επίθεση στην δημοκρατία. Επίσης είπε οτι αναμφισβήτητα υπάρχει «ακραίο, σκοτεινό, ακροδεξιό τμήμα» στην ΝΔ για την οποία είναι πολιτικό ζητούμενο η αποδυνάμωση των «ακροδεξιών πτυχών της», προσθέτοντας «προς το παρόν ο κ. Μητσοτάκης ισορροπεί κάπου ανάμεσα, εις βάρος πάντως της εθνικής ευθύνης που του αναλογεί».

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER