Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 13:20

Ι. Αμανατίδης: Εμβληματικός χώρος το αρχαίο θέατρο του Δίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ι. Αμανατίδης: Εμβληματικός χώρος το αρχαίο θέατρο του Δίου

Εμβληματικό χαρακτήρισε τον χώρο του αρχαίου θεάτρου του Δίου, όπου πραγματοποιούνται για μία ακόμα χρονιά οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου με τιμώμενη χώρα την Τσεχία, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, στη διάρκεια της παρουσίασης του καλλιτεχνικού προγράμματος του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε, επίσης, την άριστη συγκυρία να είναι τιμώμενη χώρα του (47ου) Φεστιβάλ Ολύμπου η Τσεχία, που για το τρέχον έτος γιορτάζει παράλληλα τα 25 χρόνια από την ίδρυση της Δημοκρατίας της.

«Ο πολιτισμός αποτυπώνει το πλήθος των επιτευγμάτων, των εικόνων, των ιδεών και των οραμάτων ενός έθνους. Μια νοητή γραμμή που ταξιδεύει στον χρόνο μεταφέροντας τις μνήμες και τα όνειρα των ανθρώπων. Συνάμα ο πολιτισμός αποτελεί βάση και συνέχεια μακραίωνη πανανθρώπινων αρχών και αξιών, ορίζοντας την οικουμενικότητα του ανθρώπινου πνεύματος» τόνισε ο κ.Αμανατίδης.

Επισήμανε δε, ότι «ως Έλληνες, τα παραπάνω θα ήταν αρκετά για να είμαστε περήφανοι για τον πολιτισμό μας. Αποτελεί, ωστόσο, επιπρόσθετη τιμή και ευθύνη να παραμένουμε κοινωνοί ενός πολιτισμού, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη δημοκρατία και την ελευθερία σε τέτοιο βαθμό που οι δύο έννοιες μοιάζουν ταυτόσημες. Ο ελληνικός πολιτισμός έφτασε στο απόγειό του σε καιρό δημοκρατίας. Αυτή η διακριτή ποιότητα του ελληνικού πολιτισμού συνεχίζει να ακτινοβολεί χιλιάδες χρόνια μετά στην επιλογή των ελληνικών εμβληματικών αρχαιολογικών χώρων προκειμένου να απευθυνθούν στο παγκόσμιο ακροατήριο κορυφαίοι ηγέτες από όλον τον κόσμο αλλά και στα πολιτιστικά δρώμενα, που αποδεικνύουν τον κοινό πολιτιστικό τόπο που ενώνει τους ανθρώπους με διαφορετικά γεωγραφικά σύνορα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER