Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 19:20

Τσακαλώτος: Αύξηση ΕΝΦΙΑ για το 15% των ιδιοκτητών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τσακαλώτος: Αύξηση ΕΝΦΙΑ για το 15% των ιδιοκτητών

Στην παραδοχή ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αυξηθεί για το 15% των ιδιοκτητών ακινήτων προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος στο συγκεκριμένο ποσοστό περιλαμβάνονται και λαϊκές γειτονιές, τονίζοντας, ωστόσο πως η επιβάρυνση στις εν λόγω περιοχές θα κυμαίνεται στα 20 ευρώ τον χρόνο. Στο 15% των υπόχρεων των οποίων θα αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνονται και ιδιοκτήτες της Μυκόνου και της Σαντορίνης, τόνισε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών.

Σημείωσε ακόμη ότι μειωμένος θα είναι ο ΕΝΦΙΑ για το 18% των ιδιοκτητών ακινήτων, ενώ για το υπόλοιπο 67%, θα παραμείνει ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, και τα ερωτήματα των βουλευτών, αν υπάρχει η δυνατότητα να διαπραγματευθεί με τους θεσμούς ώστε να μην περικοπούν από το 2019, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «δεν είναι της ώρας αυτά».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση πιστοληπτικής γραμμής στήριξης και το θέμα τώρα πια, είναι η ρύθμιση του χρέους και η μεταμνημονιακή επιτροπεία.

Όσον αφορά τη ρύθμιση του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών είπε, ότι στο πλαίσιο της ρύθμισης επιδιώκεται δεκαετής επιμήκυνση χωρίς αιρεσιμότητα.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER