Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 16:40

Μαυρωτάς για ν/σ για την Παιδεία: Ο Γαβρόγλου έχει ευαγγέλιο ό,τι του λένε οι συνδικαλιστές

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μαυρωτάς για ν/σ για την Παιδεία: Ο Γαβρόγλου έχει ευαγγέλιο ό,τι του λένε οι συνδικαλιστές

«Άσκηση επί χάρτου με ολίγη από ρεβανσισμό και πελατειασμό» χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς. Ο βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκινήσει τις κρίσεις από τους περιφερειακούς διευθυντές, διαφορετικά δεν έχει βάση η εξαγγελία της ότι επέρχεται αποκομματικοποίηση με την κατάρτιση των διορισμών των περιφερειακών διευθυντών.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαυρωτάς, δεν είναι δυνατόν για όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, περιφερειακούς διευθυντές, διευθυντές εκπαίδευσης, συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, τα κριτήρια να είναι ίδια και ίδια η μοριοδότηση. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα κριτήρια της μοριοδότησης είναι τέτοια, ώστε να ευνοούνται συγκεκριμένες ομάδες και να πλήττονται άλλες. Για τη θητεία των στελεχών, ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού είπε ότι ο περιορισμός τους είναι ένα οριζόντιο μέτρο που αποδεικνύει την αποτυχία του συστήματος.

«Πρέπει να είναι ισόβιοι οι σχολικοί σύμβουλοι; Ασφαλώς και όχι. Έναν καλό και φιλότιμο σχολικό σύμβουλο μετά από έξι χρόνια πρέπει υποχρεωτικά να τον αλλάζεις; Ασφαλώς και όχι. Ποιο, λοιπόν, είναι το κλειδί για να ισορροπήσει το σύστημα; Αυτό που αποφεύγετε όπως ο διάβολος το λιβάνι, η αξιολόγηση. Όχι, λοιπόν, στεγανά, όχι κλειστό κλαμπ το σώμα των σχολικών συμβούλων, αλλά όχι και οριζόντια μέτρα επί δικαίων και αδίκων για να γίνει απλώς μία ανανέωση του στόλου με πλοία που θα έχουν τη δική σας σημαία» τόνισε ο κ. Μαυρωτάς.

«Η θεμελιώδης φιλοσοφία των αλλαγών που προτείνονται σήμερα προς ψήφιση έγκειται στην εισαγωγή νέων διατάξεων που έχουν στόχο τον δομικό μετασχηματισμό του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, προκειμένου να θωρακιστεί κατά το δυνατόν το λειτούργημα των στελεχών της εκπαίδευσης» επισήμανε, μιλώντας νωρίτερα στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση των δομών της εκπαίδευσης, ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκης.

«Το σημερινό υπό ψήφιση σχέδιο νόμου συνεχίζει να υλοποιεί δομικές αλλαγές που έχει δεσμευθεί να προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο πλαίσιο ουσιωδών μεταρρυθμίσεων για την παιδεία» υπογράμμισε ο βουλευτής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER