Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 17:00

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Απαράδεκτη οποιαδήποτε λύση στοχεύει στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Γράφτηκε από την
Παναγιώτης Λαφαζάνης: Απαράδεκτη οποιαδήποτε λύση στοχεύει στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

"Εμείς θεωρούμε απαράδεκτη οποιαδήποτε λύση, η οποία στοχεύει στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ"τόνισε, σε δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη, ο γραμματέας της "Λαϊκής Ενότητας", Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης, υποστήριξε ότι "η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ σημαίνει ότι θα μετατραπούν σε αμερικανονατοικό πολιτικοστρατιωτικό προτεκτοράτο" και θα ενταχθούν στους σχεδιασμούς του για την περιοχή, τους οποίους χαρακτήρισε "εμπρηστικούς", ενώ τόνισε ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν ευνοεί ούτε και τα συμφέροντα της Ελλάδας.

"Λύση για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ εμάς θα μας βρει αντίθετους. Αυτό που χρειάζεται όλη η περιοχή είναι να φύγει από τη θηλιά του ΝΑΤΟ, όλη η Βαλκανική" είπε ο κ. Λαφαζάνης, υποστηρίζοντας ότι "χρειάζονται ανεξάρτητες πολιτικές φιλίας και συνεργασίας στα Βαλκάνια" και πρόσθεσε: "Γι αυτό και εμείς αντιτιθέμεθα σε αυτή τη λύση που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως της ονοματοδοσίας, πολύ περισσότερο,μάλιστα, διότι δε βλέπουμε ότι αυτή η λύση θα λύσει το κύριο πρόβλημα που έχουμε με τα Σκόπια, την ακύρωση του αλυτρωτισμού, που εκπορεύεται από την πλευρά της FYROM και ο οποίος αλυτρωτισμός, εδράζεται και στο σύνταγμά τους και στις εκπαιδευτικές λειτουργίες τους και στη δημόσια επικοινωνιακή τους πολιτική".

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER