Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 19:20

Ν. Σοφιανός: Η απάντηση στο πολυνομοσχέδιο πρέπει να δοθεί στον δρόμο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ν. Σοφιανός: Η απάντηση στο πολυνομοσχέδιο πρέπει να δοθεί στον δρόμο

«Η απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι στο δρόμο, η απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι ότι "δεν έχουμε τελειώσει" επειδή αυτοί αποφασίζουν επειδή αυτοί ψηφίζουν» τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, καλώντας, ταυτόχρονα, σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 14 Ιουνίου «την ημέρα που θα ψηφίζει η κυβέρνηση αυτό το πακέτο μέτρων ολοκληρώνοντας το τρίτο μνημόνιο και δημιουργώντας ένα μεταμνημονιακό μνημόνιο».

Ο κ. Σοφιανός υπογράμμισε τη σημαντική εξέλιξη στο λιμάνι του Πειραιά μετά τον αγώνα που έδωσαν οι εργάτες στην δεύτερη και στην τρίτη προβλήτα με το σωματείο τους και την στήριξη του ταξικού εργατικού κινήματος, αντιμετωπίζοντας σε πέντε ημέρες τέσσερις αποφάσεις δικαστηρίων που έκριναν παράνομη την απεργία τους.

Σημείωσε ότι αυτές οι δικαστικές αποφάσεις βασίστηκαν σε ένα θεσμικό πλαίσιο «που ουσιαστικά κάνει παράνομη την απεργία και ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πριν από ένα μήνα».

Στην παρατήρηση «αυτή είναι η ΕΕ, συμφωνίες είναι που αλλάζουν, μετεξελίσσονται» απάντησε «αυτή είναι η ΕΕ η οποία δεν αλλάζει με μια γροθιά στο τραπέζι και άλλα παραμύθια που είπαν οι κολοτούμπες που κυβερνούν σήμερα, το ΚΚΕ έχει από την αρχή αναδείξει την ανάγκη να συγκρουστούμε με τον πυρήνα αυτής της πολιτικής με την ΕΕ, με τις ΝΑΤΟϊκές δεσμεύσεις, να βάλουμε τέλος σε αυτήν την οικονομία που στηρίζεται στην εκμετάλλευση και φυσικά αυτό δεν έρχεται έτσι, από μόνο του, λέγοντας ψέματα και παραμύθια, αλλά λέγοντας τη σκληρή αλήθεια στον λαό μας, οργανώνοντας την πάλη, ξεφοβίζοντας κόσμο και κάνοντας τον ικανό να διεκδικήσει αυτό που του ανήκει, δηλαδή να πάρει τον πλούτο αυτής της χώρας στα χέρια του. Τόσο απλό, τόσο δύσκολο, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Ερωτηθείς για το «τι ακριβώς κάνει η Χρυσή Αυγή στο λιμάνι και στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη» είπε ότι «η προσπάθεια να χτυπηθεί το ταξικό εργατικό κίνημα, η προσπάθεια να αξιοποιηθεί από τους νεοναζιστές ένα συνολικότερο κλίμα, η προσπάθεια να ψαρεύουν κόσμο στα θολά νερά του αντιμνημονίου, της καταγγελίας γενικώς και αορίστως, "καταγγέλλουμε γενικά τους πολιτικούς αλλά όχι το σύστημα για το οποίο δουλεύουν αυτοί οι πολιτικοί', όλο αυτό έδωσε έναν αέρα στα πανιά των νεοναζιστών».

Πρόσθεσε ότι από την «πείρα που δημιουργείται σε αυτούς τους χώρους φαίνεται και ο δρόμος για να αντιμετωπιστεί ο νεοναζισμός που είναι η ταξική εργατική πάλη και η ενίσχυση του ΚΚΕ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER