Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 23:00

Γ. Αμανατίδης: Στο σήμα του Ερυθρού Σταυρού αναγνωρίζουμε όλοι την ανθρωπιά

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γ. Αμανατίδης: Στο σήμα του Ερυθρού Σταυρού αναγνωρίζουμε όλοι την ανθρωπιά

Το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο του Ερυθρού Σταυρού εξήρε ο υφυπουργός Eξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, στο πλαίσιο των εγκαινίων των νέων γραφείων της Αποστολής της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα.

«Το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο του Ερυθρού Σταυρού, ξεπερνά τους αριθμούς εκατομμυρίων ανθρώπων που προσέτρεξαν σε καιρό ανάγκης και συνεχίζουν να αναζητούν σωσίβια λέμβο, για εκείνους και τους δικούς τους ανθρώπους. Στο σήμα του Ερυθρού Σταυρού αναγνωρίζουμε όλοι το σήμα της ανθρωπιάς, της ευεργεσίας, της ελπίδας και της πίστης στο μεγαλείο της προσφοράς στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη» επισήμανε ο κ. Αμανατίδης. Στη συνέχεια σημείωσε: «Οι θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου - συγκεκριμένα του ανθρωπισμού, της αμεροληψίας, της ουδετερότητας, της ανεξαρτησίας, του εθελοντισμού, της ενότητας και της παγκοσμιότητας - είναι ευρύτατα αναγνωρίσιμες στη χώρα μας και τυγχάνουν του σεβασμού όλων μας. Η μακροχρόνια συνεργασία μας έχει υπογραμμισθεί στις πρόσφατες εκδηλώσεις, τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών τον περασμένο Νοέμβριο, με αφορμή την τεσσαρακονταετία των Πρωτοκόλλων της Γενεύης, όσο και στο Ζάππειο Μέγαρο, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Ερυθρού Σταυρού τον Μάιο του 2017».

Καταλήγοντας, ο κ. Αμανατίδης τόνισε: «Εδώ στην Ελλάδα, οι δραστηριότητες της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού μας έχουν βοηθήσει τα μέγιστα στην δύσκολη αυτή εποχή της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης. Εκφράζω την αμέριστη εκτίμηση μου για τον ανθρωπιστικό ρόλο της ΔΕΕΣ όλα αυτά τα χρόνια».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα, Σάρι Νίσσι, υπογράμμισε: «Με την ευκαιρία των εγκαινίων των νέων μας γραφείων μετά από δύο χρόνια επιχειρήσεων στην Ελλάδα, θα ήθελα να αναλογιστώ μαζί σας τη σύνδεση μεταξύ της φιλοξενίας, αυτής της σημαντικής αρχαιοελληνικής έννοιας και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Θα ήθελα να τονίσω ότι η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού προσκλήθηκε στην Ελλάδα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το Φεβρουάριο 2016, ώστε να συμβάλει στη διαχείριση των αυξημένων προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών. Η δράση της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού στους συγκεκριμένους δεσμούς της αποκατάστασης των οικογενειακών δεσμών μαζί με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, όπως και το εξειδικευμένο έργο της τακτοποίησης των μεταναστών, ήταν το έναυσμα να ξεκινήσουμε γοργά, μιας κι οι έλληνες συνεργάτες μας δεν μας μεταχειρίστηκαν ως ξένους αλλά ως έναν από αυτούς Η δράση μας στα κέντρα κράτησης, στα αστυνομικά τμήματα, και στα κέντρα υποδοχής, δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη φιλοξενία των ελληνικών αρχών, η οποία έχει ήδη ωφελήσει χιλιάδες μετανάστες τα τελευταία χρόνια».

Ακόμη, η κ. Νίσσι τόνισε: «Η Διεθνούς Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού, είναι επίσης ευτυχής με το γεγονός ότι οι συνεργασίες σχετικά με την προαγωγή του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, ήταν εύκολο να συσταθούν, τόσο με τα ελληνικά πανεπιστήμια όσο και με τις ελληνικές αρχές. Επιπροσθέτως θα ήθελα να αναγνωρίσω και τη φιλοξενία που είχαν οι διπλωματικές αποστολές στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διότι ο διάλογος μας πάνω σε ανθρωπιστικά θέματα είναι δυναμικός κι αξιόπιστος».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παναγιώτα Ντίντα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER