Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 18:08

Στα άκρα η κόντρα Μαξίμου - ΝΔ για συμφωνία και πρόταση μομφής

Γράφτηκε από την
Στα άκρα η κόντρα Μαξίμου - ΝΔ για συμφωνία και πρόταση μομφής

Δριμύτατη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη συμφωνία που επετεύχθη με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

Η Νέα Δημοκρατία, που εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζει ότι «αυτό που συζητάμε σήμερα δεν είναι η κύρωση της συμφωνίας αλλά ότι ο κ. Τσίπρας δεν νομιμοποιείται καν να την υπογράψει, καθώς δεν διαθέτει τη στήριξη της κυβέρνησης του».

«Το επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά: ο Πρωθυπουργός οφείλει να επιβεβαιώσει άμεσα στη βουλή ότι διαθέτει την εξουσιοδότηση της πλειοψηφίας των βουλευτών πριν δεσμεύσει τη χώρα με μια επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία» σημειώνει η ΝΔ και καταλήγει:

«Υ.Γ Από χθες στις 8 το βράδυ η ΝΔ ζήτησε να της αποσταλεί το πλήρες κείμενο της συμφωνίας. Τι άραγε φοβάται η κυβέρνηση και καθυστερεί να το στείλει; Είναι αδιανόητο η μόνη ενημέρωση που έχουν τα πολιτικά κόμματα και οι πολίτες να προέρχεται από ένα non paper του Μαξίμου».

Μαξίμου: Η ΝΔ έχει μπερδευτεί – Να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και θα λάβει την απάντηση που της αρμόζει

Απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση, το Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζει:

«Η ΝΔ έχει μπερδευτεί. Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών έχουν εκ του νόμου αρμοδιότητα και εξουσία να υπογράφουν διεθνείς συμβάσεις».

«Εάν η ΝΔ αμφισβητεί ότι η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δεν έχει παρά να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και να λάβει την απάντηση που της αρμόζει από την κυβερνητική πλειοψηφία» καταλήγει.

Πηγή: www.kathimerini.gr


NEWSLETTER