Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018 20:20

Πρέσπες: Μάχες σώμα με σώμα διαδηλωτών και ΜΑΤ - Τραυματίες 7 αστυνομικοί και 7 πολίτες

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Πρέσπες: Μάχες σώμα με σώμα διαδηλωτών και ΜΑΤ - Τραυματίες 7 αστυνομικοί και 7 πολίτες

Τα επεισόδια κράτησαν τουλάχιστον 5-6 ώρες. Διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον φραγμό των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να απαντήσουν οι αστυνομικοί με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Συνολικά 14 τραυματίες μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία της Φλώρινας και της Καστοριάς.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή για τουλάχιστον 5-6 ώρες στις Πρέσπες, τα οποία συνεχίστηκαν παρά την ολοκλήρωση της συνάντησης και συμφωνίας μεταξύ των πολιτικών ηγεσιών των δύο χωρών. Πλέον, από την περιοχή έχουν αποχωρήσει διαδηλωτές και ΜΑΤ.

Οι καμπάνες στην περιοχή χτυπούσαν πένθιμα ενώ διαδηλωτές που μετέβησαν στην περιοχή από διάφορα σημεία της Μακεδονίας και της χώρας ήρθαν σε σύγκρουση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, όταν επιχείρησαν να διασπάσουν τον φραγμό της Αστυνομίας.
Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα, ρίψη αντικειμένων από τους διαδηλωτές προς αστυνομικούς που με την σειρά τους απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Τα επεισόδια αναζωπυρώθηκαν σε πολλές χρονικές στιγμές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών, με αποτέλεσμα να σημειωθούν 14 τραυματίες.
Από αυτούς 7 τραυματίες είναι αστυνομικοί και άλλοι 7 τραυματίες είναι πολίτες. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία της Καστοριάς και της Φλώρινας, στην πλειοψηφία τους με κακώσεις και αναπνευστικά προβλήματα, ενώ έως τώρα για κανέναν τραυματία δεν έχει χαρακτηριστεί σοβαρή η κατάστασή του τραυματισμού του.
Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν γίνει τυχόν προσαγωγές ή συλλήψεις από το σημείο των επεισοδίων.

Πηγή: news247.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER