Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 17:40

Τ. Κουίκ: Δεν μπορεί να φθάνουμε σε σκηνικά Φαρ-Ουέστ με την πατριδοκαπηλεία

Γράφτηκε από την
Τ. Κουίκ: Δεν μπορεί να φθάνουμε σε σκηνικά Φαρ-Ουέστ με την πατριδοκαπηλεία

Την «πατριδοκαπηλία από κάποιους με ακραία συμπεριφορά» σε σχέση με τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ στηλίτευσε, κάνοντας λόγο και για «σκηνικά Φαρ Ουέστ», ο υφυπουργός Εξωτερικών και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. «Δεν θα αντιδικήσω με εκείνους που, πράγματι, μέσα από την ψυχή τους μπορεί να βγαίνει η διαμαρτυρία, η διαμαρτυρία σε σχέση με την ιστορικότητα της Μακεδονίας. Αλλά από την άλλη πλευρά θεωρώ ότι η πατριδοκαπηλία από κάποιους με ακραία συμπεριφορά, είναι ένα συστατικό το οποίο δυστυχώς ποτίζει με φαρμάκι την όλη υπόθεση», ανέφερε.

«Δεν μπορεί να φτάνουμε σε σκηνικά Φαρ-Ουέστ», προσέθεσε ο κ. Κουίκ και έκανε λόγο για εκτός ορίων απειλές ακόμα και "κατά της ζωής τους" που βιώνουν στελέχη και βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Σημείωσε δε ότι κάποιοι εκ των ΑΝΕΛ έφυγαν κάτω από τον φόβο λόγω αυτών των απειλών, ενώ κάποιοι έφυγαν διότι δεν αντελήφθησαν ότι «η φυγή τους επί της ουσίας, στηρίζει εκείνους οι οποίοι με την μεθοδολογία της πρότασης που κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη επεδίωκαν να γκρεμίσουν την κυβέρνηση για να ξαναέρθουν να κουκουλώσουν τα ανομήματα τους και τα σκάνδαλά τους».

Ειδικά για τους πρώτους είπε ότι "είναι καλοδεχούμενοι" αν κατάλαβαν τι έκαναν και αποφασίσουν να επιστρέψουν στους ΑΝΕΛ.

Στην ερώτηση "καλοδεχούμενος και ο Δημήτρης Καμμένος;" απάντησε ότι «ο Δημήτρης Καμμένος επέλεξε να παρακολουθεί με άνεση, κάτι που δεν μπορώ να κάνω εγώ, τους αγώνες του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη», και στην παρατήρηση ότι με την αποστροφή του αυτή αφήνει αιχμή, απάντησε «καμία αιχμή» και προσέθεσε: «Εμένα με πειράζει, με ενοχλεί που δεν μπορώ να δω την αγαπημένη μου ομάδα διότι κάποιοι έχουν ποδοσφαιροποιήσει την πολιτική ή έχουν πολιτικοποιήσει το ποδόσφαιρο ή έχουν μετατρέψει κερκίδες σε στρατούς. Αυτό εμένα με ενοχλεί».

Ιδιαίτερα προσεκτικός ως προς το θέμα "εξαγορά βουλευτών", ο κ. Κουίκ είπε ότι «όταν λέμε εξαγορά, δεν σημαίνει να έχεις πάρει ένα πακέτο στην τσέπη σου, μπορεί να έχουν τάξει κάτι όπως μία θέση ή μια βουλευτική...» και προσέθεσε: «Πάντως, όταν δεν έχεις τεκμήριο εξαγοράς στα χέρια σου, δεν μπορεί να μιλάς. Βεβαίως δικαιούσαι να έχεις υποψίες. Μπορείς να τις έχεις (εξ αιτίας συγκεκριμένων γεγονότων που κάνουν μπαμ). Αλλά εγώ θα μείνω μέχρι εκεί».

Επίσης, ο κ. Κουΐκ επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ «θα πάμε μέχρι τέλος με τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER