Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 19:25

Κόντρα κυβέρνησης - Στουρνάρα: Ο διοικητής της ΤτΕ ας μην εκτίθεται, λένε κύκλοι του Μαξίμου

Γράφτηκε από την

"Ό,τι και αν πει ο Στουρνάρας δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Όπως δεν είχε καμία σημασία η πρόταση που έκανε για πιστοληπτική γραμμή, προκειμένου να δικαιώσει τον εαυτό του και την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου", απαντούν κύκλοι του Μαξίμου, επισημαίνοντας ότι ήδη για τη συμφωνία στο Eurogroup έχουν τοποθετηθεί οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Γιάννη Στουρνάρα, καθώς κύκλοι του Μαξίμου απάντησαν σε αιχμηρό ύφος στις διαρροές του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, ο οποίος απάντησε στις αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη τοποθέτηση του όσον αφορά στη συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup της Πέμπτης- συμφωνία η οποία βάζει τέλος στα σενάρια για πιστοληπτική γραμμή στήριξης την οποία ως λύση είχε υποστηρίξει ο κεντρικός τραπεζίτης.
Υπενθυμίζεται ότι τη σιωπή Στουρνάρα είχαν σχολιάσει πηγές του ΣΥΡΙΖΑ "γιατί ο Γιάννης Στουρνάρας δεν παίρνει θέση για τη συμφωνία;" , πολύ περισσότερο –όπως επισήμαιναν τα ίδια στελέχη- η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκφράζεται πολύ θετικά για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε.
Το σχόλιο αυτό σε συνδυασμό με τις πληροφορίες ότι δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος να δεχθεί δημόσια κριτική από κυβερνητικά στελέχη, τα οποία ήδη τον κατηγορούν για "εκκωφαντική σιωπή", ενώ άσπονδοι φίλοι του στο κυβερνών κόμμα προγραμματίζουν να κάνουν λόγο ακόμα και για "πολιτικά παιχνίδια" του Γιάννη Στουρνάρα, προκάλεσαν την αντίδραση του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας.
Κύκλοι του κ.Στουρνάρα απάντησαν μέσω διαρροών πως ο διοικητής της ΤτΕ θα απαντήσει θεσμικά και σοβαρά και όχι με διαρροές στις 2 Ιουλίου όταν θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της ΤτΕ για τις εξελίξεις στην οικονομία και θα την πάρει στα χέρια του ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν ότι ο κ.Στουρνάρας όποτε τοποθετήθηκε για πιστοληπτική γραμμή το έπραξε θεσμικά μέσω εκθέσεων της ΤτΕ ή σε ομιλίες σε οικονομικά συνέδρια.
"Η τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στις 2 ή τις 32 Ιουλίου παρέλκει. Τον έχουν προλάβει ευρωπαϊκοί θεσμοί, κυβερνήσεις, διεθνούς κύρους αναλυτές, ο παγκόσμιος Τύπος και η πραγματικότητα", απάντησαν αιχμηρά κύκλοι του Μαξίμου, προσθέτοντας:
"Ας κάνει τουλάχιστον τη χάρη στον εαυτό του να μην εκτίθεται. Ούτως ή άλλως, ό,τι και αν πει δεν έχει απολύτως καμία σημασία.
Όπως δεν είχε καμία σημασία η πρόταση που έκανε για πιστοληπτική γραμμή, προκειμένου να δικαιώσει τον εαυτό του και την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου που υπηρέτησε."
Είναι λοιπόν εμφανές ότι η σύγκρουση τώρα ξεκινά...

Πηγή: news247.gr