Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 13:50

Δ. Βίτσας: Ο Ρουβίκωνας είναι μία πολύ περίεργη πολιτική ομάδα (Βίντεο)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δ. Βίτσας: Ο Ρουβίκωνας είναι μία πολύ περίεργη πολιτική ομάδα (Βίντεο)

«Ο Ρουβίκωνας είναι μία πολύ περίεργη πολιτική ομάδα, η οποία παρουσιάζει μία αφήγηση, αλλά οι ίδιες οι πράξεις του δεν συντείνουν προς την προοδευτική κι ομαλή κατεύθυνση της κοινωνικής ζωής. Αντίθετα πολλές από τις πράξεις του, μας βάζουν σε πολλά ερωτηματικά για τους στόχους που έχει αυτή η ομάδα. Εγώ δεν τους θεωρώ, υπό μία έννοια, ακτιβιστές» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σε συνέντευξή του στον ANT1.

«Η μαζική λαϊκή δραστηριότητα είναι αυτή που έχει αποτελέσματα όλα τα άλλα μπορούν να δημιουργήσουν μέχρι και δύσκολες καταστάσεις» προσέθεσε. Σχολιάζοντας την ποινική αντιμετώπιση των μελών της ομάδας του «Ρουβίκωνα», ο υπουργός είπε ότι τα αδικήματα τους είναι πλημμελήματα και ως τέτοια αντιμετωπίζονται από τη Δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «υπάρχουν πολλές άλλες δραστηριότητες με μαζική συμμετοχή που δεν παίρνουν τέτοια επικοινωνιακή έκταση».

Ερωτηθείς σχετικά με στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα από Αυστριακό αξιωματούχο της αστυνομίας και παρουσιάζουν υπερδιπλασιασμό των προσφυγικών ροών ο κ. Βίτσας υπογράμμισε: «Τέτοια ποσοστά δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή, μάλλον στο μυαλό του είναι η κατάσταση που είχε εμφανιστεί τον Απρίλιο του 2018 που είχαμε αυξημένες ροές κατά κύριο λόγο λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας. Τώρα είμαστε περίπου στα ίδια επίπεδα που ήμασταν και πέρσι». Και συμπλήρωσε: «Η συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη είναι άλλου χαρακτήρα. Ο εν λόγω κύριος βάζει την μία πλευρά, την πλευρά των συνόρων, η ελληνική θέση είναι ότι δεν πρέπει να το βλέπεις μόνο από την πλευρά των συνόρων, πρέπει να το βλέπεις από τα πάντα, δηλαδή να απαντάς στο ερώτημα γιατί αυτοί οι άνθρωποι ξεκινούν από τις εστίες τους να βγουν προς την Ευρώπη και το γιατί θα σου δείξει και τον τρόπο. Ανάμεσα στο 2016 και στο 2018 οι ροές έχουν μειωθεί κατά 96%.».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER